Mainos

Hautala: Öljykriiseistä ei opittu mitään

Europarlamentaarikko Heidi Hautala ihmettelee poliitikkojen näkemyksiä öljyn hinnan noususta.

Hautala, Heidi

Europarlamentaarikko Heidi Hautalan mukaan vuosien 1973 ja 1979 öljykriiseistä ei ole opittu mitään, koska itse ongelmaan eli liikaan riippuvuuteen öljystä ei ole yritettykään etsiä ratkaisua. Hän vertaa polttoaineverojen alentamista samanlaiseksi hätäratkaisuksi kuin mitä olisi kohonneiden heroiinin hintojen tukeminen valtion varoista.

-Hetken kuluttua riippuvaisia olisikin jo paljon enemmän, Hautala kirjoittaa kolumnissaan Turun Sanomissa. Hautalan mielestä juuri nyt olisi kuitenkin ajateltava pidemmälle, ja poliitikkojenkin olisi syytä tunnustaa, että nyt tarvitaan energiapolitiikan U-käännös eli iso satsaus energian säästöön ja uusiutuviin energialähteisiin.

-Tankatessa ei tahdo ottaa uskoakseen, että öljyn hinta on sittenkin noussut 40 vuodessa kolme kertaa vähemmän kuin palkat ja neljä kertaa vähemmän kuin joukkoliikenteen maksut, Hautala muistuttaa. Myös öljykriisin uhriksi joutuneen maantiekuljetusalan kärsimysten perimmäinen syy ei Hautalan mielestä ole öljyn hinta vaan alan järjetön kilpailu.

Haja-asutusalueiden kustannusten helpottamiseksi Hautala suosittelee syrjäseutuavustusta ja kaupunkeihin julkisen liikenteen kannustamista. Öljykriisi on Hautalan mielestä paljastanut päätöksenteon linjattomuuden myös EU:ssa, jonka komission tuore asetusehdotus vaikeuttaisi monin tavoin joukkoliikennettä myös Suomessa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.