Hätävilkkujen meri Itäväylällä – kymmenet autot vaurioituivat harvinaisen huomaamattomaan monttuun: "Onneksi en kääntänyt rengasta"

Kuoppa tiessä rikkoi jopa kymmeniä autoja Helsingissä 0:20
Katso lukijan kuvaa lukuisista autoista, jotka kuopan jäljiltä odottivat tien reunassa hätävilkut välkkyen.

Helsingin Itäväylällä ollut tierikko on hajottanut kymmeniä autoja. MTV Uutisiin yhteyttä ottanut autoilija on huolissaan siitä, kuka korvaa reiän aiheuttamat tuhot.

Fintrafficin Liikennetilanne-kartta kertoo, että iso reikä päällysteessä aiheutti tänään haittaa liikenteelle. Kuoppa sijaitsi Itäväylällä Siilitien kohdilla matkalla Helsingin suuntaan.

MTV Uutisten lukija kertoo, että monttu oli kapeassa, pimeässä kohdassa tietyömaan kohdalla. Olosuhteiden vuoksi paikalla ajanut kuski huomasi reiän vasta, kun oli jo ajanut sinne.

Kuopan huomasi vasta, kun auto notkahti

Katumaasturia ohjastanut lukija kertoo MTV Uutisille, että hän huomasi montun autonsa notkahdettua, kun rengas lähes upposi reikään.

– Onneksi en kääntänyt rengasta, se olisi ihan riekaleina, hän pohtii.

– Henkilöautolla olisi varmasti tullut pohjakosketus.

Auton vanteeseen tuli jonkinlainen vaurio.

Monta hinausautoa saapui paikalle

MTV Uutisiin yhteyttä ottanut mies ei ollut ainoa kuopan uhri. Hänen havaintojensa mukaan Itäväylän varrella oli hätävilkkujen kanssa luultavasti parikymmentä autoa. Hän todisti useamman hinausauton saapuvan paikalle.

Häntä huolestuttaa, kuka vastaa tapahtuneesta. Hän kertoo olleensa yhteydessä niin tietyömaan urakoitsijaan kuin Helsingin kaupunkiin, mutta selvyyttä ei ole tullut siihen, kuka korvaa vahingot, miltä osin ja kuinka pian.

Hän on tyytymätön kaupungilta saamaansa ohjeeseen kirjoittaa hakemus ilman tietoa siitä, onko kaupunki se taho, joka vauriot korvaa. Aikataulukin korvauksille on epäselvä.

– Kukaan ei ota vastuuta. Ihan uskomatonta, hän sanoo.

Auto on kuitenkin joka tapauksessa vietävä tarkistettavaksi, jotta mahdolliset vauriot eivät pahene, hän tuumi.

Poliisikin hälytettiin paikalle

Helsingin poliisilaitokselta kerrotaan, että sen tietojen mukaan tiessä on ollut routavaurio, joka on pahentunut ilmeisesti viime päivien sateiden vuoksi erittäin pahaksi.

Poliisin käsityksen mukaan kymmenet autot ovat saaneet kuopasta eriasteisia vaurioita.

Poliisi oli paikalla ohjaamassa liikennettä. Se myös välitti asiasta tietoa työmaalle, joka on poliisin tilannekeskuksen käsityksen mukaan toimittanut paikalle soraa ongelman ratkaisemiseksi.

MTV Uutiset ei tavoittanut Helsingin kaupunkia kommentoimaan asiaa perjantai-iltana.

Juttua korjattu 30.12.2022 kello 20.35: MTV Uutisiin yhteyttä ottaneen henkilön auton rengas ei ollut puhjennut, vaikka puhkeamisia on paikalla sattunut muille.

Lue myös:

    Uusimmat