Mainos

Hätätiedote muuttui vaaratiedotteeksi

Viranomaiset tiedottavat vastedes hädän sijaan vaarasta. Tänään voimaan tullut lainmuutos tarkentaa tiedottamiseen liittyviä termejä ja vaarasta ilmoittavia viranomaisia.

Vaaratiedote voidaan antaa, jos henki tai terveys on vaarassa tai omaisuus voi merkittävästi vaurioitua tai tuhoutua. Vaaratiedote voidaan antaa esimerkiksi ihmisille vaarallisesta henkilöstä tai eläimestä, poikkeuksellisen voimakkaasta myrskystä tai muusta nopeasti kehittyvästä vaarallisesta sääilmiöstä tai vakavasta vaarallisiin aineisiin liittyvästä onnettomuudesta.

Vaaratiedotetta voidaan käyttää myös silloin, kun halutaan ilmoittaa vaaratilanteen olevan ohi.

Vaaratiedote välitetään valtakunnallisesti radiossa. Vaaratiedotteen antava viranomainen voi päättää, että vaaratiedote välitetään myös televisiossa.

Vaaratiedote annetaan suomeksi ja ruotsiksi. Jos vaara koskee saamelaisten kotiseutualuetta, vaaratiedote on annettava myös saamen kielellä.

Laki antaa aiempaa useammalle viranomaiselle oikeuden vaarasta tiedottamiseen.Vaaratiedotteita voivat antaa pelastusviranomaiset, poliisi, rajavartioviranomaiset, Hätäkeskuslaitos, Poliisihallitus, Säteilyturvakeskus, Ilmatieteen laitos, Liikennevirasto, Liikenteen turvallisuusvirasto, Elintarviketurvallisuusvirasto, Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus sekä kaikki ministeriöt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.