Mainos

Hätäraketit ja -soihdut loimusivat Espoossa – hätäkeskus ruuhkautui ilmoituksista

Espoossa järjestetty hätämerkinantoharjoitus ruuhkautti tänään ajoittain hätäkeskusta.

Espoon vapaaehtoisten meripelastajien ja Helsingin meripelastusyhdistyksen järjestämään harjoitukseen osallistui ennätyksellisesti yli 230 henkilöä. Tilaisuudessa käytettiin yli 400 hätärakettia, yli 300 hätäsoihtua ja 30 oranssia merkinantosavua.

– Jälleen kerran harjoitus osoittautui hyödylliseksi myös siinä, että veneilijät huomasivat hätämerkinantovälineiden toimimattomuuden niiden vanhetessa, Espoon Meripelastajien tiedottaja ja harjoituksen johtaja Anni Muukkonen toteaa tiedotteessa.

– Jo 4-5 vuotta vanhat raketit osoittautuivat epäluotettaviksi: laskuvarjo ei auennut, hätäraketti ei lentänyt riittävän korkealle tai ilmeni joitain muita ongelmia

Lisäksi prosentti kaikista ammutuista raketeista osoittautui suutareiksi.

– Yksi hätäraketti räjähti osallistujan käsille, mutta kiitos suojavälineiden ja harjoitusta varten rakennettujen turvarakenteiden, osallistuja sai vain lieviä palovammoja, johon hän sai välitöntä hoitoa harjoituksen ensiapuryhmältä.

Vaikka harjoituksesta oli tiedotettu, tehtiin siellä ammutuista raketeista ja soihduista runsaasti ilmoituksia hätäkeskukseen.

– On tietenkin hyvä, että ihmiset reagoivat näkemiinsä hätämerkkeihin soittamalla hätäkeskukseen tai meripelastuskeskukseen. Pyrimme kuitenkin ensi kerralla vielä parantamaan tiedotusta, jotta hätäkeskus ei työllistyisi liikaa järjestämästämme harjoituksesta, Muukkonen totesi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.