Mainos

Harvinainen timantti huutokaupattiin yli 5 miljoonalla eurolla – kuulunut useille eurooppalaisille kuninkaallisille

Miljoonien arvoinen Farnese Blue -timantti meni kaupaksi alta aikayksikön. Timantti on kulkenut 300 vuoden ajan eurooppalaisten kuninkaallisten omistuksessa.

Sininen jalokivi löysi uuden omistajansa vain neljän minuutin jälkeen huutokaupassa. Uuden omistajan henkilöllisyyttä ei ole paljastettu, kertoo BBC.

Lopullinen noin 5,6 miljoonaan euroon kohonnut myyntihinta ylitti jopa huutokaupan järjestäjien odotukset. Timantin lähtöhinta oli ollut noin kolmen miljoonan euron hujakoilla.

Timantilla pitkä historia

6,16 karaatin timantti on peräisin kuuluisalta Golcondan kaivokselta Intiasta. Alun perin sen sai häälahjaksi italialainen prinsessa Elisabeth Farnese 1710-luvulla, kun hän nai Espanjan kuningas Philip V:n.

Farnese Blue -timantti on viettänyt viimeiset 300 vuotta eri eurooppalaisten kuninkaallisten perheiden omistuksessa. Timantin matka on kulkenut jopa seitsemän sukupolven läpi Espanjasta Ranskaan, Italiaan ja Ranskaan.

Huutokaupan järjestäneen Sotheby’sin mukaan timantti on muun muassa 1700-luvulla ollut osana Ranskan kuningatar Marie Antoinettelle kuulunutta tiaraa.

Koko historiansa aikana timantin olemassaolosta on tiennyt vain kuninkaallisten perheiden sisäpiiri.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.