Harvinainen näky tallentui kameraan: Yksinäinen maitovalas polskutteli Yhdysvalloissa paikassa, jossa se on nähty viimeksi yli 80 vuotta sitten

Harvinainen näky tallentui kameraan, kun yksinäinen beluga polskutteli Yhdysvaltain luoteisosien edustalla – katso videolta, mistä on kyse! 0:45
Harvinainen näky tallentui kameraan: Katso videolta, mistä on kyse!

Yhdysvaltain luoteisosissa on todistettu viikon aikana jotain todella harvinaista, kun yksinäinen beluga tallentui kameraan Seattlen läheisyydessä Washingtonissa. 

Whidbeyn saaren edustalla todistettiin todella harvinainen näky, kun yksinäinen beluga uiskenteli auringossa välkehtivässä kirkkaassa merivedessä.

Beluga, eli suomalaisittain maitovalas, on tavattu alueella viimeksi vuonna 1940. 

Katso yllä olevalta videolta, keskiviikkona kuvatulta videolta, miltä tämä harvinainen yksilö näytti! 

Orca Network -järjestö kertoo Facebook-sivullaan, että sai tiedon ensimmäisistä havainnoista viime sunnuntaina. Heti seuraavana päivänä tehtiin toinen vahvistettu havainto. 

Maitovalaat pitävät arktisista, kylmistä vesistä, jolloin niitä tavataan pääosin Pohjoisella jäämerellä. 

Joitakin yksilöitä tavataan myös lämpimissä vesissä, esimerkiksi Pohjois-Amerikan itärannikolla. 

Se, mikä havainnosta tekee myös erikoisen ja myös huolestuttavan, on se, että kameralle taltioitunut harvinaisuus polskutteli merivedessä yksin. 

Tavallisesti belugat ovat laumaeläimiä. 

Asiantuntijoiden mukaan syynä voi olla se, että kyseinen yksilö on sairas. 

Beluga tunnetaan Suomessa maitovalaana, vaikkakin asiantuntijat haluaisivat vahvistaa belugan lajin ensisijaiseksi suomenkieliseksi nimeksi. 

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat