Mainos

Harvinainen musta joutsen kuvattiin Kalajoella

Miia Parviainen ikuisti keskiviikkona harvinaisen näyn. Hän sai kuvattua lentoon pyrähtäneen mustan joutsenen.

Marinkaisissa asuva valokuvaaja Miia Parviainen innostui heti, kun hän luki aamun Iltalehdestä, että lähialueella on havaittu musta joutsen. Parviainen lähti etsimään kotikulmiltaan harvinaista lintua ja se löytyikin helposti – kuvaaminen ei vaan ollutkaan yhtä helppoa kuin linnun havaitseminen.

– Joutsenet olivat sen verran kaukana, että kuvaa oli vaikeaa saada. Mutta kun ne säikähtivät ja lähtivät lentoon, sain kuvan joutsenen kaartaessa ylitseni, Parviainen kertoo tapahtuneesta.

Parviaisen mukaan joutsenta ei näytetty syrjivän sulkiensa värityksen perusteella. Joutsenia oli paikalla useita ja Parviaisen mukaan musta joutsen oli löytänyt ystävän paikallisesta laulujoutsenesta.

– Kyllä sillä näytti siinä kaveri olevan. Saa nähdä, että tuleeko sitten seeprajoutsenia, jos ne saavat lapsia, Parviainen nauraa.

Mustajoutsen on eri lajia kuin valkoiset sukulaisensa. Se elää luonnonvaraisena Uudessa-Seelannissa ja Australiassa, mutta Keski-Euroopassakin sitä esiintyy aidatuissa tarhoissa.

Iltalehden haastatteleman Luonnontieteellisen keskusmuseon akatemiatutkijan Aleksi Lehikoisen mukaan mustajoutsenen on täytynyt karata tarhasta.

– Ei se Australiasta tänne asti lentele, vaan on Keski-Euroopan häkeistä karannut.

Lehikoisen mukaan vastaavia havaintoja mustajoutsenesta on tehty Suomessa vain parikymmentä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.