Härskiä meininkiä firman piikkiin – työntekijä höyläili firman bensakorttia 70 000 eurolla ja myi dieselit eteenpäin

Vuonna 1989 syntynyt mies tuomittiin tämän vietyä työnantajaltaan runsaat 56 600 litraa polttoainetta.

Rikos tapahtui Joensuussa vuoden 2017 alkupuolella. Mies työnantajansa luotto- ja maksukortteja, jotka oli annettu hänen käyttöönsä yrityksen ajoneuvojen tankkaamiseksi. Mies ei kuitenkaan tyytynyt tähän, vaan alkoi tankata dieseliä myös muihin ajoneuvoihin ja astioihin myyntiä varten.

Polttoainetta mies myi reilusti alle euron litrahintaan. Polttoaineen litrahinta työnantajalle oli noin 1,25 euroa .

Epärehellisyydet tallentuivat kameraan

Mies myönsi rikokset, mutta kiisti tankatun määrän. Hänellä ei kertomansa mukaan olisi ollut aikaa niin laajaan rikolliseen toimintaan.

Oikeus kuitenkin katsoi, että rötöksiä oli tehty syyttäjän katsoman määrä. Polttoainetta oli tankattu viikonloppuisinkin, ja huoltoasemien valvontakameroistakin näkyy, että mies on tankannut huoltoasemilla muita kuin hänen tankattavakseen tarkoitettuja kuorma-autoja.

Mies myi polttoainetta muille henkilöille kymmeniä tuhansia litroja runsaan kolmen kuukauden ajan. Oikeus piti rikosta törkeänä sen laajuuden ja siinä väärinkäytetyn luottamuksen vuoksi.

Myös ostajat syytetyn penkille

Mies tuomittiin törkeästä maksuvälinepetoksesta yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 30 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Joukko polttoainetta ostaneita tuomittiin lisäksi erimittaisiin rangaistuksiin. Pisimmän rangaistuksen sai eniten polttoainetta ostanut vuonna 1992 syntynyt mies, joka tuomittiin 5 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä kätkemisrikoksesta.

Kaksi muuta tuomitiin kätkemisrikoksesta ja yksi sen lisäksi huumausainerikoksesta tämän kasvatettua kannabiskasveja.

Tämän lisäksi kaksi henkilöä tuomittiin tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta sakkoihin.

Mies määrättiin korvaamaan työnantajalleen 73 006 euroa. Tästä summasta osassa korvaajina olivat yhteisvastuullisesti polttoainetta ostaneet henkilöt.

Lue myös:

    Uusimmat