Harry ja Meghan antoivat ensimmäisen tv-haastattelun Yhdysvaltoihin muuttonsa jälkeen – sivusivat heti arkaa aihetta

13:05
Näin prinssi Harry kommentoi tuoreeltaan hänen ja herttuatar Meghanin päätöstä jättää brittihovi

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan kannustivat harvinaisessa tv-esiintymisessään amerikkalaisia käyttämään äänioikeuttaan.

Brittihovin keväällä jättäneet prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat Hello Magazinen mukaan tehneet ensimmäisen tv-esiintymisensä sen jälkeen, kun pari muutti Pohjois-Amerikkaan.

Los Angelesiin asettunut Sussexin herttuapari puhui harvinaisessa tv-esiintymisessään myös hyvin harvinaisesta aiheesta: Yhdysvaltain presidentinvaaleista, jotka järjestetään marraskuun alussa. Pari kannusti puheenvuorollaan amerikkalaisia käyttämään äänioikeuttaan.

Prinssi Harry totesikin, ettei luonnollisesti pysty äänestämään Yhdysvaltain vaaleissa, sillä ei ole maan kansalainen.

– Mutta monet teistä saattavatkin tietää, etten ole koskaan elämäni aikana pystynyt äänestämään myöskään Britanniassa. Kun marraskuu koittaa, on tärkeää, että torjumme vihapuhetta, virheellistä informaatiota ja netissä vallitsevaa negatiivisuutta, Harry kuitenkin muistutteli.

Herttuatar Meghan sen sijaan antoi ymmärtää, että hän aikoo käyttää äänioikeuttaan marraskuun vaaleissa ja kannusti myös muita toimimaan samoin.

– Aina neljän vuoden välein meille kerrotaan sama juttu: nämä ovat elämämme tärkeimmät vaalit. Mutta nämä ovat. Kun äänestämme, meidän arvomme näkyvät myös käytännössä ja saamme äänemme kuuluville. Sinun äänesi muistuttaa, että sinulla on merkitystä, koska sinulla todella on ja sinä ansaitset tulla kuulluksi, herttuatar Meghan sanoi.

Se, että herttuatar käyttää äänioikeuttaan, olisi historiallista, koska hän olisi ensimmäinen kuninkaallisen perheen jäsen, joka käyttää äänioikeuttaan.

Britannian hovissa kuninkaallisia on kielletty ottamasta kantaa poliittisiin kysymyksiin. Myös kuningatar Elisabet on kuitenkin Hello Maganizen mukaan kerran sivunnut aihetta kannustaessaan brittejä vaaliuurnille.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja