Harri Heliövaara naulasi heti turnausvoiton – peli rullasi uuden parin kanssa

Harri Heliövaara otti uransa viidennen ATP-turnausvoiton Marokossa uuden parinsa kanssa.

Heliövaara voitti lauantaina brittiparinsa Henry Pattenin kanssa miesten nelinpelifinaalin ATP-tennisturnauksessa Marokossa. Heliövaara ja Patten voittivat finaalissa itävaltalaiset Alexander Erlerin ja Lucas Miedlerin lukemin 3–6, 6–4, 10–4.

Heliövaara ja Patten pelasivat ensimmäisen turnauksensa nelinpeliparina. Heidät oli sijoitettu Marrakechissa pelatussa turnauksessa neljänneksi, kun Erler ja Miedler olivat kakkossijoitettuja.

– Ovathan tässä fiilikset katossa. Unelma-alku yhteistyöllemme Henryn kanssa. Makea juttu, kuinka toimimme yhteen jo näin aikaisessa vaiheessa. Oli hienoa pystyä johtamaan Henry ensimmäiseen ATP-kisavoittoonsa, ja on edellisestä omastakin voitosta jo aikaa, Heliövaara sanoi Tennisliiton tiedotteessa.

Matkalla finaalin Heliövaara ja Patten kukistivat Marokon Elliot Benchetritin ja Tunisian Aziz Dougazin, Ranskan Jonathan Eyssericin ja Fabrice Martinin sekä Argentiinan Guido Andreozzin ja Meksikon Miguel Angel Reyes-Varelan.

Heliövaaralle ATP-turnausmestaruus on nelinpelissä uran viides. Aiemmista finaalivoitoista kolme on tullut britti Lloyd Glasspoolin ja yksi hollantilaisen Matwe Middelkoopin kanssa.

Heliövaaran edellinen ATP-turnausvoitto oli tammikuulta 2023, jolloin hän oli Glasspoolin kanssa ykkönen Adelaidessa.