Mainos

Harrastajalentäjä: Itse rakentamalla koneella lentäminen ei pelota

Jämijärven traaginen lento-onnettomuus ei vaikuta itse rakentamallaan koneella lentävän diplomi-insinööri Jouni Teerikorven lentohalukkuuteen.

Hän on erittäin pahoillaan onnettomuudesta, mutta ei usko sen aiheuttavan itselleen lentopelkoa.  Teerikorpi tunsi turman konetyypin, mutta ei koneessa olleita ihmisiä. 

Vaaratilanteita omilla koneilla

35 vuotta ilmailua harrastanut Teerikorpi on rakentanut itse kolme niin sanottua experimental-konetta ja neljännen osat odottavat jo autotallissa. Nyt käytössä oleva RV-8 -kone on koottu amerikkalaisen Van's Aircraftin osista. Se rakentaminen vaati noin 3000 työtuntia. Lentotunteja koneella on kertynyt jo 600.

Vakavilta onnettomuuksilta kokenut lentäjä on omilla koneillaan toistaiseksi välttynyt, mutta vaarallisia hetkiä hänelläkin on ollut. 

– Joitakin pakkolaskuja on minullakin ollut, mutta itse en ole saanut mitään isompia vammoja. Kalusto on voinut mennä rikki, mutta minä olen säilynyt ihan hyvässä kunnossa, Teerikorpi kertoo.

Ei lentokieltoa experimental-koneille

Jämijärven kahdeksan kuolonuhria vaatineen lento-onnettomuuden jälkeen ilmaan on heitetty ajatus siitä, että itserakennetuilla koneilla ei pitäisi saada lentää ollenkaan.  Korpikoski tyrmää väitteen täysin.

–Se on aika yliampuva väite. Kyllähän experimental-kone voi olla ihan yhtä turvallinen kuin mikä tahansa muu lentokone. Kaikkeen ilmailuun liittyy riskejä. Kyse on teknisistä laitteista, jotka voivat joskus mennä rikki.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.