Harmia ja haittaa miljoonille urheilukellojen käyttäjille – teknologiajätti Garminin yhteydet olleet poikki jo useita päiviä: Onko taustalla kiristysohjelma?

Älykelloja valmistava Garmin kertoo joutuneensa kyberhyökkäyksen kohteeksi – suomalainen asiantuntija kertoo, mistä kiristyshuhuissa on kyse 6:50
Suomalainen asiantuntija kertoo, mistä kiristyshuhuissa on kyse.

Urheilu- ja kuntoiluteknologiaa valmistava Garmin on ollut jo useita päiviä ongelmissa yhteyksiensä kanssa.

Satelliittipaikannuslaitteita valmistava yhtiö kertoi torstaina Twitterissä, että heillä on teknisiä ongelmia Garmin.com sivuilla sekä Garmin Connect palvelussa, ja myös Garminin mobiilisovellus on alhaalla.

Samaa sanotaan myös yhtiön suomenkielisillä kotisivuilla.

Ongelmat alkoivat täysin yllättäen ja vaikuttavat hyvin laajoilta, sillä ilmoituksissa kerrotaan, etteivät he pysty vastaamaan myöskään puhelimeen, sähköpostiin tai Chattiin eikä Päivityksiä Garmin Express:llä ei ole mahdollista tehdä päivityksiä.

Tekniset ongelmat vaikuttavat miljooniin käyttäjiin eri puolilla maailmaa. Suomessakin Garminin on yksi suosituimmista urheilukellomerkeistä.

Käyttäjät eivät voi tällä hetkellä tallentaa tai seurata omia urheilusuorituksiaan.

Yhtiö on ollut hyvin niukkasanainen tapauksen suhteen, mutta useissa tekniikkaan perehtyneissä medioissa epäillään, että kyseessä on laaja palvelunestohyökkäys ja että yhtiö on joutunut kiristyshaittaohjelman uhriksi. Epäilyistä kertovat muun muassa Bleeping Computer- ja ZDNet-sivustot.

Varmuutta tästä ei kuitenkaan ole.

Lauantaina Garmin julkaisi Twitter-tilillään pahoittelut teknisistä ongelmista aiheutuvasta harmista.

Nettisivuillaan yhtiö kertoo, että tällä hetkellä ei vaikuta siltä, että ulkopuoliset olisivat päässeet yhteyskatkoksen aikana käsiksi käyttäjien henkilökohtaisiin tietoihin.

Lue myös:

    Uusimmat