Happee tarttui Jyväskylässä tuumasta toimeen: pelaajat ja johtoryhmä auttavat koronaviruksen riskiryhmään kuuluvia

Jyväskyläläinen salibandyseura Happee tiedotti sunnuntaina ryhtyvänsä työhön koronaviruksen riskiryhmään kuuluvien ihmisten auttamiseksi.

Happee tarjoaa Jyväskylässä asuville, riskiryhmään kuuluville  yksinäisille ihmisille apua muun muassa kaupankäyntiin liittyen. Lisäksi yksi Kuopiossa asuva Happee-pelaaja on tarjoutunut avustamaan vastaavassa tilanteessa olevia ihmisiä omalla kotiseudullaan.

Riskiryhmään kuuluvat ikääntyneet, kroonisia tauteja sairastavat ja erityisesti hengitystieinfektioille alttiit ihmiset.

– Yhteisömme on aina tukenut ja auttanut meitä, niin menestyksen hetkillä kuin myös tiukkoina ja vaikeinakin hetkinä. Nyt meillä on vastavuoroisesti aikaa ja sydäntä auttaa yhteisöämme, Happee kertoo verkkosivuillaan.

Happeen ja muiden Salibandyliigan seurojen kausi sai lopullisen sinettinsä sunnuntaina, kun Salibandyliiton hallitus päätti, ettei pudotuspelivaiheeseen edennyttä kautta enää jatketa. Runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut Happee ehti kohdata puolivälierissä runkosarjaykkösen, neljä mestaruutta putkeen voittaneen Tampereen Classicin kolmesti.

Kauden viimeiseksi jäänyt peli pelattiin viime tiistaina.

– Kun tietyt isot sarjat alkoivat reagoida tilanteeseen, olimme aika varmoja, että niin tulee käymään meillekin. Viimeisen pelin jälkeen suunnittelmimme vielä perjantain kotipeliä, mutta sitten torstaina tärähti ilmoille uutinen, että yli 500 henkilön tilaisuudet ovat jäissä. Siinä vaiheessa olimme melko varmoja, että eiköhän nämä pelit ole tässä. Vähän tärkeämpiä asioitahan nämä ovat kuin Salibandyliigan pelaaminen, Happeen markkinointivastaava Petri Kauko kertoo MTV Urheilulle.

– Viikonloppuna aika tyhjän olon jälkeen, kun kaikki loppui kuin seinään, aloimme pohtia, että mitä voisimme touhuta. Heitimme haasteen pelaajien puolelle. Ketään ei lähdetty pakottamaan tähän. Kysyimme vain, onko halukkuutta. Sunnuntai-illan aikana suuri osa pelaajista laittoi viestiä, että ilman muuta he ovat mahdollisuuksien mukaan mukana.

Happeen kampanjaan liittyen ei ollut vielä maanantaiaamupäivään mennessä tullut kyselyitä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on tähän mennessä todettu 17 koronavirustartuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat