Happamia, sanoi huumeiden salakuljettaja: Libanon paljasti miljoonien huume-erän piilotettuna sitruunalähetykseen

Keskiviikkona takavarikoitiin yhdeksän miljoonan huumepillerin erä kätkettynä sitruunalähetyksen sekaan, tiedottivat Libanonin viranomaiset.

Huumeiden määränpäänä oli tiettävästi Persianlahden valtiot.

Salakuljetettu aine oli captagonina tunnettu amfetamiinisekoite, joka on yksi Lähi-idän varakkaiden nuorten suosimista huumausaineista. Siihen viitataan myös ”köyhän miehen kokaiinina”.

– Haluamme lähettää viestin arabimaailmaan työstämme estää pahaa vahingoittamasta arabiveljiämme, maan sisäministeri Bassam Mawlawi kertoi tutustuessaan pysäytettyyn lähetykseen.

Muitakin huumeiden salakuljetuksia

Libanonin viranomaisten toiminnan taustalla lienee kansainvälinen yhteistyö ja politiikka. Tässä kuussa Persianlahden arabimaiden yhteistyöneuvosto vaati Libanonia kiristämään rajavalvontaansa ja tekemään toimenpiteitä estääkseen maan kautta Saudi-Arabiaan ja muihin Persianlahden maihin kohdistuvaa huumeiden salakuljetusta.

Lokakuussa Saudi-Arabia, Kuwait ja Bahrain karkottivat libanonilaisia diplomaatteja ja kutsuivat lähettiläänsä kotaan Mawlawin annettua kriittisiä kommentteja Jemenin sotaan liittyen. Lähettiläänsä kutsui takaisin myös Arabiemiraatit. Saudi-Arabia esti maasta saapuvan tuonnin.

Viime viikolla Dubain poliisi kertoi paljastaneensa vajaan 14 miljoonan euron arvoisen captagonsalakuljetuksen, joka oli myös piilotettu sitruunoiden sekaan.

Captagon on tullut tunnetuksi myös siitä, että Lähi-idän konflikteissa taistelijoiden kerrotaan taistelleen sen voimalla.

Video: Viime vuonna Italiassa tehtiin historiallisen suuri captagontakavarikko. On esitetty epäily, että pillereihin liittyisi terroristijärjestö Isis. Lähes 13 000 kilon erä oli piilotettu laivan koneistoon ja paperisylintereihin.

7:50

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja