Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hans Välimäki: Panosta kunnon aamiaiseen

Lehtikuva/Marja Väänänen
Lehtikuva/Marja VäänänenCopyright: MTV Oyj/Lehtikuva, 2009.
Julkaistu 31.05.2009 17:00(Päivitetty 01.06.2009 08:56)

Hans Välimäki nautiskelee lämpimästä ateriasta vasta myöhään illalla. Hän suosittelee kuitenkin kaikkia ponnistamaan päivään ravitsevan aamupalan voimin.

Gourmet-ravintola Chez Dominiquen keitiömestari Hans Välimäen tärkein tavoite on tuottaa asiakkailleen hyviä makuja ja elämyksiä. Terveellisyys tulee aterioiden laadukkaista raaka-aineista ja niiden oikeasta käsittelystä.

– Lähtökohtana ovat ehdottoman puhtaat ja tuoreet raaka-aineet. Esimerkiksi kasvikset valmistamme niin, että niihin jää pieni "suuntuntuma". Se säilyttää ravintoaineet mahdollisimman hyvin. Samalla tavalla kohtelemme ja kypsennämme muutkin raaka-aineet, eli hellästi niiden omaa makua korostaen. Ruoan terveellisyys ja gourmet eivät suinkaan sulje pois toisiaan, Välimäki vakuuttaa.

Hän on saanut vaikutteita keski-eurooppalaisesta ruokakultuurista, mutta ymmärtää suomalaisten erityistarpeet.

– Meillä aamiaisen ja lounaan väli on pidempi kuin Keski-Euroopassa, joten voisarvella ja kahvilla ei pitkälle pötkitä. Kunnon aamiainen auttaa jaksamaan.

Välimäki kertoo itse syövänsä tukevan aamiaisen ja kevyen lounaan.

– Saatan tulla myöhään kotiin ja syödä päivän lämpimän aterian vasta 21-22 aikoihin. Iltapalaa ei tarvita, jos päivän toinen ateria nautitaan myöhään, Välimäki toteaa.

– Aterioiden nauttimisajankohta ei ratkaise terveellisyyttä vaan päivän kokonaisenergian saanti.

Välimäki arvostaa kotioloissa tavallista suomalaista kotiruokaa. Salaattia hän valmistaa kyytipojaksi lähes aina. Juomina ovat vesi, kivennäisvesi tai viini.

Studio55/Marja Nyman

Lue myös:

Jyrki Sukula ojentaa: Suomalainen, älä hotki ruokaasi!

Maija Silvennoinen: Kermaa ja voitakin kohtuudella

Osallistu keskusteluun

Lisää aiheesta:

20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luuletHyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaaJo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolellaSyöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinollaViisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessaHikoilu on kiinni koosta, ei sukupuolesta
Studio55

Tuoreimmat aiheesta

Studio55
  • 06.03.201706:15
    Studio55

    20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luulet

  • 02.03.201708:06
    Studio55

    Hyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaa

  • 02.03.201706:15
    Syöpä

    Jo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolella

  • 01.03.201719:30
    Studio55

    Syöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinolla

  • 01.03.201706:15
    Studio55

    Viisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessa