Tappara nousi kuilun partaalta – rysään erikoinen osuma: "Herranjestas sentään"

Tappara käänsi KooKoo-ottelun kuilun partaalta voitokseen jääkiekon SM-liigassa. 3–2-voittomaalin niittasi jatkoajalla tshekkihyökkääjä Michael Spacek.

Spacek kyttäsi jatkoajalla paikkaa, odotti rauhassa ja löysi komealla laukauksellaan kiekon mentävän tilan etuyläkulmasta.

Tapparan peli oli paikoitellen varsinaisella peliajalla kohmeessa, mistä kuvaavaksi esimerkiksi käy KooKoon 2–1-johtomaali kolmannessa erässä. KooKoo loi painetta hyökkäysalueella, eikä Tapparalta onnistunut vaihdon aikana mikään. Puolustamisen ohella purkaminen jäi pahasti vaiheeseen.

KooKoon norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen lähetti lopuksi siniviivan tuntumasta matalan laukauksen, joka ponnahti lopulta jäässä maanneesta Tappara-puolustaja Jere Rouhiaisesta verkon perukoille.

– Herranjestas sentään, päivitteli C Moren selostaja Julius Sorjonen.

Tappara joutui tiukille, mutta Patrik Virta nosti kirversrinnat reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä 2–2-tasalukemiin.

Tapparan avausmaalin, 1–1-tasoituksen, oli ensimäisessä erässä erässä iskenyt ylivoimalla maalin kulmalta Anton Levtchi. KooKoon vei jo ensiminuuteilla johtoon siirretyn rangaistuksen aikana Trevor Mingoia.

SM-liigan kärkipäässä luoviva KooKoo hävisi toisen ottelun peräjälkeen voitettuaan sitä ennen kolme ottelua putkeen. Tappara oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, viimeksi keskiviikkona Mikkelissä Jukureille 1–2.