Hannele Lauri: Miksi vaihdevuosia pitäisi hävetä?

Muutama vuosi sitten Maikkarilla pyöri Kuumia aaltoja -sarja, jossa Hannele Lauri näytteli vaihdevuosioireista kärsivää kampaajaa, Juttaa. Laurin roolihahmo oli ääripää-tyyppi, jolla oli suuria vaikeuksia olla sinut niiden asioiden kanssa, joita ikääntyminen tuo tullessaan.

Vaikka Hannele Lauri on aiemmin haastattelussa kertonut, että Jutassa on paljon häntä itseään, hänelle ei vaihdevuodet eikä ikääntyminen ole ongelma.

− Jutta oli kauhuissaan, kun hän joutui käyttämään kaikenlaisia geelejä, kun paikat kuivuivat. Minä en ole geelejä enkä mitään estrogeeniä käyttänyt. Miksi käyttäisin? Lauri ihmettelee.

Lauri tosin kertoo selvinneensä vaihdevuosistaan paljon helpommalla kuin roolihahmonsa ja monet muut naiset. Hän ei ole joutunut kärsimään kuumista aalloista, mielialanvaihteluista tai muistakaan vaihdevuosioireista.

Vanheneminen ei ole noloa

Laurin mielestä se, että naisten vanhenemisesta ja vaihdevuosista on tehty tabu, johtuu idioottimiehistä ja epävarmoista naisista. Lauri suhtautuu ikääntymiseen luonnollisena asiana eikä koe, että hänen naisellisuutensa olisi muuttunut miksikään vaihdevuosien myötä.

− En huomannut itsessäni mitään muita muutoksia kuin että naama vähän punotti, ja kuukautiset loppuivat. Eikä se minua haittaa, minä olen lapseni jo tehnyt, hän sanoo.

Lady lähikaupassa

Laurin roolihahmo Jutta löi sarjan viimeisessä jaksossa vetoa, että pystyisi kävelemään korttelin ympäri ilman meikkiä. Pystyihän hän, mikä tarkoitti, että Lauri joutui myös kävelemään kaupungilla kasvot pestyinä. Hannele Laurina hän ei sitä koskaan tekisi.

− Olen kuitenkin sen verran esteetikko, että en lähde kotoani mihinkään ilman meikkiä, en edes lähikauppaan.

Kyse on tottumuksesta, ja siitä, että Lauri näkee itsensä peilistä mieluummin meikattuna kuin ilman. Eikä meikkausinto johdu halusta miellyttää miehiä. Kuumia aaltoja -sarjan ohjaaja Ville Virtanen nimittäin sanoi meikittömän jakson kuvauksissa, että Lauri näyttää paremmalta ilman meikkiä, ja samaa mieltä olivat kuulemma muutkin sarjan tekoon osallistuneet miehet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja