Hanna Sumari kaipaa miesten kädenjälkeä sisustukseen: "Miesten pitäisi tukistaa itseään ja miettiä mitä he oikeasti haluavat"

1:05
Katso hupaisa video! Hanna Sumari kertoi MTV Uutisille arvostaako hän sisustustarroja vai ei!

Toimittaja Hanna Sumari nähdään jälleen uudella Suomen kaunein koti -kaudella.

Toimittaja Hanna Sumari pääsee taas tutustumaan suomalaisten persoonallisiin koteihin, kun Suomen kaunein koti -suosikkiohjelma palaa uusin jaksoin. Sumari iloitsee, että tulevalla kaudella tullaan näkemään boheemeja koteja ja tiloja.

– Meillä Suomessa on yleisesti aika homogeeninen tyyli. Monet talot ovat samanlaisia, monet kerros- ja rivitalot ovat hyvin samankaltaisia keskenään. Nyt nähdään sellaisia koteja, jotka eivät ole tavallisia, Sumari hehkuttaa..

Sumari on saanut tutustua suomalaisten asumiseen jo vuodesta 1993, jolloin hän oli mukana Joka kodin asuntomarkkinat -ohjelmassa, joten hän on nähnyt paraatipaikalta suomalaisen asumisen muutoksen. Suurimpana muutoksena hän listaa avoimet makuuhuoneet ja keittiöt.

– Nykyisin tehdään muhkeita makuuhuoneita ja ne näytetään rohkeasti. Lähes poikkeuksetta myös keittiöt ovat nykyisin niin sanottuja tupakeittiöitä. Itse uskon, että trendi muuttuu ja keittiöt ovat pian taas omia tilojaan. Työpisteet ovat myöskin tulleet jäädäkseen koronan takia, Sumari sanoo.

Toimittaja kaipaisi suomalaisilta rohkeutta sisustukseen. Hänen mielestään sosiaalinen media on aiheuttanut sen, että persoonat eivät näy ja kodit näyttävät usein niin sanotuilta katalogikodeilta. Yksi asia kotien ulkopuolelta saa Sumarin niskakarvat nousemaan.

– Ärsyttävin asia on ne tuijat joita kasvatetaan joka paikassa ja nehän eivät sovi kaikkialle. Mielestäni puutarha pitäisi miettiä ympäröivän luonnon mukaan. Se on niin outo juttu se hemmetin tuija, etten oikein ymmärrä, Sumari nauraa ja lisää, ettei siitä pisteet putoa.

Toimittajaa harmittaa myös, että usein huomaa kuinka naiset määräävät kaapin paikan. Sumari on iloinen aina, kun hän näkee, että mies on osallistunut kodin sisustamiseen.

– Kivipinta, maalaamaton puu ja nahka usein paljastavat miehen osallistuneen kodin laittamiseen. Ei ole sellaista söpöilyä, jota naisten kädenjälki usein on.

Sumari huomauttaa, että ei ole pelkästään naisten vika, etteivät miehet osallistu. Yhtä lailla myös miesten pitäisi pitää puolensa. Hän haluaakin antaa miehille pienen haasteen.

– Miesten pitäisi vähän tukistaa itseään ja miettiä, mitä he oikeasti haluavat. Siitä olisi hyvä pitää kiinni, Sumari murahtaa vitsikkäästi.

Suomen kaunein koti MTV3 kanavalla ja MTV Katsomossa 30. elokuuta alkaen!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja