Mainos

Hanki lisää lapsia - elät pidempään

Perheen koko voi määritellä, kuinka pitkään elät. Tutkijat ovat selvittäneet, että pisimpään elävät vanhemmat, joilla on kaksi tai kolme lasta.

Brittitutkijat tutkivat vuosina 1935-1968 syntyneitä norjalaisia ja totesivat, että lasten lukumäärällä on yhteys siihen, kuinka pitkään elämme. Tutkimus paljastaa, että isät ja äidit, joilla on kaksi tai kolme lasta, elävät todennäköisimmin pitkän terveen elämän. Lapsettomilla sen sijaan on lapsellisia suurempi riski sairastua alkoholismiin, kohdunkaulansyöpään ja joutua jopa auto-onnettomuuksiin.

Teoriat ilmiön taustalla eroavat toisistaan. Tutkijat spekuloivat, että lapsettomat tai ne joilla on vain yksi lapsi voivat olla vähemmän motivoituneita pitämään huolta itsestään ja terveydestään. Lisäksi he saattavat juoda useammin kuin perheelliset. Lapsettomat tai yksilapsiset naiset kuolevat useammin alkoholismiin ja sydänsairauksiin, miehet sen sijaan hengityselinsairauksiin.

Lisäksi useat tutkijat ovat todenneet, että kaksi tai kolme lasta tekee hyvää naisen terveydelle ja saa avioliiton kestämään pidempään. Nämä hyödyt ovat mitattavissa kuitenkin vain, jos lapsiluku ei kasva kolmea enemmäksi. Brittitutkijoiden mukaan yli neljä lasta on sen sijaan riski avioliitolle. Korkea lapsiluku on myös yhteydessä väkivaltaisiin kuolemiin, tutkijat kertovat.

Lähde: www.yourtango.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.