Mainos

Hankasalmella jytkyy narubasso heinäkuussa

Hankasalmen asemalla raikaa omintakeinen skifflemusiikki heinäkuun puolivälissä. Pyykkilaudat, narubassot, pyöränpumppuhuilut ja lusikat tahdittavat menoa 14. Kihveli Soikoon -tapahtumassa.

Skifflessä musiikkia loihditaan kaikilla mahdollisilla välineillä, joista ääntä lähtee. Musiikkilaji on lähtöisin sodanjälkeisestä Englannista.

Kihveli on maailman ainoa vuosittain järjestettävä kansainvälinen skiffletapahtuma. Hankasalmi on Hampurin ja Lontoon ohella saanut sijan maailman skifflemusiikin pääkaupunkien joukossa.

Saksassa musiikinlaji on erittäin suosittu ja Hankasalmella nähdäänkin kaksi kuulua saksalaiskokoonpanoa, The Old Boys Skiffle Corporation ja Appeltown Washboard Worms. Suomalainen vetonaula on Hankasalmen oma Werner Bros. -yhtye. Lavalle nousevat myös Paratiisin Pojat, Skiffle Kings ja Maria Lund.

Varttuneemmalle nuorisolle eli mummoille ja papoille järjestetään tapahtuman aikana koulutusta skifflesoiton saloihin. Leiri toimii jokavuotisen "Rajat rikki, kaikki soi" -leirin rinnalla.

Kihveli Soikoon -tapahtuma järjestetään 17.-19. heinäkuuta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.