Mainos

Hän tietää, jos kumppanisi on jo luovuttanut – nämä asiat parisuhdeterapeutti huomaa välittömästi

Näkevätkö terapeutit todella asioita, joita pari ei itsekään tiedosta?

Kun avioliitto ajautuu ongelmiin, saattaa olla aika hakea apua parisuhdeterapiasta – mutta miten terapeutit lukevat pariskuntia? Ymmärtävätkö he todella asioita, joita pari ei itsekään tiedosta? Huffington Post listasi avioliittoihin erikoistuneiden terapeuttien paljastukset siitä, millaisia asioita he huomaavat pariskunnista välittömästi.

Nämä asiat hän tietää, vaikket kertoisi niitä!

Terapeutti tietää, jos valehtelet. Pariskunnan kertomien asioiden täytyy olla järkeenkäypiä ja sopia yhteen. Jos puhutuissa asioissa ei ole logiikkaa, yksi tai kumpikin suhteen osapuoli salaa jotakin.

2:27

Terapeutti tietää, jos se ”vain ystävä” on oikeasti paljon enemmän. Terapeutti näkee, mikäli avioliiton toinen osapuoli on rakastunut johonkuhun muuhun. Tavallisesti rakastunut puolustaa ”ystävää” voimakkaasti ja järkähtämättä, vaikka hänen kumppanistaan tuntuisi, että kyseinen ystävyys on uhka suhteelle.

Terapeutti näkee, jos tarkoitat eri asiaa kuin sanot. Keho puhuu usein eri kieltä kuin suu. Jos yksi kumppani nojautuu toista kohti, koskettaa ja nyökkäilee, mutta toinen nojautuu poispäin eikä katso silmiin, suhde on ongelmissa, vaikka kumpikin puhuisi päinvastaista.

Terapeutti tietää, jos toinen kumppaneista on kiusaaja. Yleensä omasta mielestään kaikkitietävä kumppani käyttää kiusaamis- tai piikittelykeinoja myös terapeuttiin. Terapeutti ei kuitenkaan ole ollut avioliitossa henkistä väkivaltaa käyttävän henkilön kanssa, eikä tämä voi pelotella häntä.

Terapeutti tietää, jos ihminen ei ota vastuuta virheistään. Terapeutti kysyy neuvoa kaipaavilta pareilta, mihin he kaipaavat apua, ja miten he itse uskovat voivansa vaikuttaa ongelmaan. On hyvä merkki, jos kumpikin kumppani löytää itsestään edes pienen vian, joka liittyy parisuhteen vaikeuksiin.

Terapeutti tietää, jos yksi kumppani jatkuvasti mahdollistaa toisen tekemiset. Esimerkiksi alkoholinkäytöstä kysyttäessä mahdollistaja-kumppani voi alkaa selitellä ”hän juo ihan yhtä paljon kuin muutkin” ennen kuin alkoholinkäyttäjä itse ehtii edes vastata.

Terapeutti tietää, jos terapiaan olisi pitänyt tulla paljon aiemmin. Erään selvityksen mukaan parit odottavat jopa kuusi vuotta ennen terapiaan hakeutumista!

Terapeutti tietää, onko parisuhde rakennettu kestävälle pohjalle. Terapeutti etsii merkkejä siitä, että kumppanusten välillä on ollut intiimi ja syvä side, jonka voi palauttaa terapian avulla. Jos pari ei kykene kaunan vuoksi muistamaan yhtään onnellista hetkeä liitossaan, ongelmien selvittäminen on vaikeampaa.

Terapeutti tietää, jos kumppani on jo luovuttanut. Toisinaan terapiaan hakeutuvan parin toinen osapuoli on jo käynyt asianajajan puheilla tai ilmaissut ääneen, että aikoo jatkaa elämäänsä ilman avioliittoa. Tämä kertoo mielentilasta, jossa pääasiallinen tavoite ei ole liiton vaan oman itsen suojaaminen.

2:18

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.