Mainos

Hän on MTV Uutiset Liven uusi uutisankkuri: "Live kysyy juuri ne kysymykset, joihin katsoja haluaa vastaukset"

1:52
Uutisia ympäri vuorokauden MTV Uutiset Livessä.

Kun Teresa Meriläinen-Aho muutti vuosia sitten ulkomaille, hän luuli ensin, ettei palaisi koskaan pysyvästi takaisin Suomeen. Toisin kuitenkin kävi, ja nyt hän on MTV Uutiset Liven uusi uutisankkuri. Aiemmin hän on tullut tutuksi yleisölle Ylen Aamu-tv:n juontajana.

Jo Tampereen yliopisto-opintojensa loppuvaiheessa Teresa Meriläinen-Aho vaihtoi kotimaan Hollantiin ja Iso-Britanniaan. Ulkomaanvuosinaan hän opiskeli muun muassa Lontoossa Royal Academy of Artsissa draamaa. 

– Amsterdamissa olen asunut pisimpään. Siellä kirjoitin ja näyttelin sekä tein töitä viestintäalalla. Toimin esimerkiksi Greenpeacen tiedottajana ympäristöjärjestön pääkonttorissa kanavan rannalla ja Cirque de Soleil -sirkuksen Euroopan PR-päällikkönä.

25:17
MTV Uutiset Liven historian ensimmäinen lähetys käsitteli suosikkilaulaja Olli Lindholmin yllättävää kuolemaa.

Ei halunnut juurtua Hollantiin

Muutettuaan ulkomaille Meriläinen-Aho ajatteli, ettei hän palaisi takaisin Suomeen. Silti hänen mielessään kirkastui vähitellen ajatus, ettei hän kuitenkaan halunnut juurtua Hollantiin. Hän myöntää narranneensa itseään kokeilemaan paluuta.

Paluu kotiin koitti vuonna 2011. Ensin Meriläinen-Aho oli palaamassa vain kesäksi, mutta ei ollut yllättävää, että päätöksestä tuli pysyvä.

Hän tuli silloin töihin ensimmäisen kerran MTV Uutisiin.

Lue myös: 

Aamu-tv:stä MTV Uutiset Liven ankkuriksi

Meriläinen-Aho on tullut suurelle yleisölle tutuksi Ylen Aamu-tv:n juontajana. Vuodenvaihteessa hän palasi takaisin MTV Uutisiin ja on nyt mukana täysin uudenlaisen liikkuvan kuvan uutispalvelun kanssa, kun hän toimii MTV Uutiset Liven uutisankkurina.

– Ajankohtaisohjelmien pitkän kokemuksen ansiosta olen seurannut aiheita laidasta laitaan. Sen ansiosta pystyn tarttumaan Livessä käsiteltäviin aiheisiin, olivatpa ne sitten viihdettä, politiikkaa tai muita päivän puheenaiheita.

Meriläinen-Aho toivoo, että katsojalle MTV Uutiset Live on televisiota tuttavallisempi liikkuvan kuvan uutispalvelu.

– Vaikka Live on nopea, se kysyy juuri ne kysymykset, joihin katsoja haluaa vastaukset. Liven ei ole tarkoitus olla kuormittavaa informaation lumisadetta, vaan se puhuu niistä aiheista, joista katsojatkin puhuvat.

Suomi on yhä eksoottinen

Suomeen paluusta on nyt kulunut kahdeksan vuotta. Meriläinen-Aho ajattelee silti yhä, että Suomessa asuminen on eksoottista.

– Osaan arvostaa Suomesta asioita, joita en ennen osannut. Rakastuin uudelleen suomalaiseen luontoon. Pohjoismaista ajattelua ja designia oli ikävä. Osaan arvostaa omaa äidinkieltäni eri tavalla, hän kertoo.

Meriläinen-Aho myöntää, että hän kaipaa joskus Amsterdamin kauniita maisemia ja englantilaista maaseutua. Elämä ulkomailla on nyt silti nähty. Ellei tule hyvää syytä.

Suomeen palaamisen jälkeen elämään on tullut uusia asioita, kuten aviopuoliso, näyttelijä Eero Aho ja kolmevuotias tyttö.

– Äitiydestä olen todella onnellinen. Se on mielestäni suuri ylpeyden aihe.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja