Mainos

Hämmentävä tuomio: Tapparan kovanaamaa luistimella kasvoihin potkaissut selvisi pikkusakoilla – teko tahallinen muttei vahingoittamista?

1:13
Ben Blood sai EV Zugin Lino Martschinin luistimesta kasvoihinsa, mutta CHL:n kurinpidon mukaan kyseessä ei ollut tahallisesta vahingoittamisyrityksestä.

Jääkiekon CHL:n pudotuspeliottelussa Tapparan Ben Bloodia luistimellaan kasvoihin osunut EV Zugin hyökkääjä Lino Martschini on selvinnyt teostaan 600 euron sakoilla.

Martschini kohotti luistimensa Bloodin kasvoihin sen jälkeen, kun Tapparan puolustaja oli torpannut hänet Zugin hyökkäyksen päätteeksi jään pintaan tiistain kohtaamisessa.

CHL:n kurinpito ei kuitenkaan katsonut tilannetta tarkoitukselliseksi vahingoittamiseksi, vaan totesi kontaktin tapahtuneen enemmän pelaajan huolimattomuuden takia. Näin ollen Martschinille ei tuomittu pelikieltoa.

Kurinpito näki Bloodin työntäneen Martschinia puhtaan vartalotaklauksensa jälkeen. Tämän jälkeen hänen mailansa jäi kaatuneen pelaajan jalkojen alle.

Blood yritti kumartuneena saada mailaansa pois vastustajan alta, kun Zug-hyökkääjä ojensi jalkansa kurinpidonkin mukaan poikkeuksellisen korkealle, mikä aiheutti luistimen terän osumisen Bloodin kasvoihin.

Blood sai osumasta ruhjeen vasemman silmänsä alle. Hän kertoi Twitterissä vastustajan pahoitelleen tapahtunutta.

Teko tuomittiin potkuna, mutta enemmän refleksin omaisena tai puolustusliikkeenä. Vaikka potku ei kurinpitäjien mukaan ollut tahaton, Martschinin ei katsottu potkaisseen vahingoittaakseen vastustajaa tarkoituksella tai käyttäneen siihen liiallista voimaa.

Näin ollen Martschini on edustuskelpoinen myös neljännesvälierien toisessa osaottelussa Zugissa ensi viikon tiistaina. Ensimmäinen osaottelu päättyi Tampereella 3-3-tasatulokseen, joten toisen ottelun voittaja etenee CHL:ssä kahdeksan parhaan joukkoon.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja