Hämmentävä tilanne jääkiekon MM-kisoissa: Venäjän pelaajat vilkuilivat toisiaan Pjotr Tshaikovskin soidessa voiton kunniaksi

Venäjän jääkiekkomaajoukkueelle ei soitettu maan kansallislaulua Tshekkiä vastaan MM-kisoissa tulleen 4-3-voiton jälkeen. Kansainvälisen olympiakomitean ja Maailman antidopingtoimiston Wadan asettamien sanktioiden takia tilalle oli otettu venäläinen klassikkosävellys.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Valtiojohtoiseksi katsotun dopingohjelmansa takia Venäjä ei saa kilpailla kahden seuraavan vuoden aikana kansainvälisissä huippukisoissa omalla nimellään tai maansa virallisilla tunnuksilla. Maan urheilijat ja joukkueet sen sijaan saavat kuitenkin osallistua kisoihin.

Perjantaina Latviassa käynnistyneissä MM-kisoissa Venäjän joukkueen perinteisen RUS-tunnuksen tilalla tv-kuvissa näkyi lyhenne ROC, joka viittaa Venäjän olympiakomiteaan. Pelipaidoissa ei nähty myöskään Venäjän jääkiekkoliiton logoa, mutta olympiajoukkueen logo oli silti maan lipun väreissä. Myös peliasut olivat tutun punaiset.

Seuraava yllätys koettiin venäläisten 4-3-voittoon päättyneen Tshekki-ottelun perään. Hallikuulutus ilmoitti, että areenalla kuullaan "ROC:n hymni". Tämän jälkeen kaiuttimista alkoi kuulua Pjotr Tshaikovskin Pianokonsertto numero 1. Venäjän pelaajat kääntyilivät toistensa puoleen hämillään.

Jääkiekon MM-kisoissa oli tarkoitus alun perin soittaa venäläisille IIHF:n omaa hymniä, mutta Venäjän liitto pyysi noudattamaan Kansainvälisen olympiakomitean Tokion olympialaisiin tekemää linjausta, jonka mukaan kansallislaulun tilalla soitetaan Tshaikovskia.

Venäjää koskevat rajoitteet ovat voimassa myös ensi vuoden talviolympialaisissa Pekingissä ja kesän 2022 jalkapallon MM-kisoissa Qatarissa. Venäjä ei myöskään saa tänä aikana järjestää vastaavan tason kilpailuita kotimaassaan.

Lue myös:

    Uusimmat