Hämmentävä tilanne Afrikan mestaruuskisoissa: sensaatiojoukkue joutuu laittamaan kenttäpelaajan maalivahdiksi – "Hän on osoittanut pystyvänsä siihen"

Sensaatiomaisesti Afrikan mestaruuskisoissa 16 parhaan joukkoon selviytynyt Komorit joutuu pelaamaan maanantain pudotuspeliottelun isäntämaa Kamerunia vastaan ilman yhtään pelikelpoista maalivahtia.

Komorien apuvalmentaja Daniel Padovanni vahvisti sunnuntaina, että joukkueesta jonkun kenttäpelaajan on pelattava maalivahtina Kamerunia vastaan, koska kaikki kolme maalivahtia ovat sivussa pudotuspeliottelusta.

Komorien ykkösvahti Salim Ben Boina kannettiin paareilla kentällä edellisessä ottelussa, sensaatiomaisessa voitossa Ghanaa vastaan, kun taas hänen varamiehensä Moyadh Ousseini ja Ali Ahamada ovat antaneet positiiviset koronatestitulokset.

Isku on kova piskuiselle Intian valtameren saarivaltiolle, jonka tuskin kukaan uskoi yltävän edes jatkoon omasta alkulohkostaan Afrikan mestaruuskisoissa.

Toistaiseksi nimeämätön Komorien kenttäpelaaja on toiminut maalivahtina joukkueen harjoituksissa viime päivinä.

– Olemme jo valinneet kenttäpelaajan, joka aloittaa maalivahtina. Hän on osoittanut pystyvänsä siihen harjoituksissa, Komorien apuvalmentaja Daniel Padovanni sanoi The Guardianin mukaan.

Menettely on kisojen sääntöjen mukainen. Niin kauan kuin kummallakin joukkueella on 11 pelikelpoista pelaajaa, ottelua ei peruta tai siirretä.

Afrikan mestaruusturnauksen isäntämaa Kamerun on ottelussa suursuosikki. Joukkue latoi seitsemän maalia alkulohkovaiheen kolmessa ottelussaan.

Kamerunin ja Komorien välinen ottelu pelataan maanantai-iltana kello 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat