Hamilton puolusti Vetteliä julkisesti – totuus tuli kuitenkin ilmi kulissikeskustelusta Verstappenin kanssa

Mercedes-kuski Lewis Hamilton kieltäytyi tuomitsemasta Sebastian Vetteliä Ranskan F1-kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, mutta ennen ja jälkeen mediasessiota brittikuskilta kuultiin selvää kannanottoa Ferrari-kuskin lepsuun rangaistukseen.

Vettel ajoi sunnuntain kisan startissa Valtteri Bottaksen perään pilaten kummankin mahdollisuudet palkintopallille. Saksalaiselle annettiin viiden sekunnin aikarangaistus, josta huolimatta hän sijoittui kisassa viidenneksi Bottaksen jäädessä seitsemänneksi.

Kilpailun voittanut Lewis Hamilton ei halunnut kärkikolmikon lehdistötilaisuudessa lytätä Vetteliä julkisesti.

– En aio mennä tuohon. Tiedän, mistä puhut, mutta se oli oikeasti vain ykkösmutkan haveri, ja noita sattuu. Menemme kaikki kovaa vauhtia ensimmäiseen mutkaan, Hamilton puolusteli.

– Ei hän minusta ole tehnyt sen enempää virheitä kuin muutkaan. Olemme kaikki äärirajoilla, ja taistelemme maailmanmestaruudesta. Laitamme kaikki henkemme peliin, hän jatkoi.

Viesti oli kuitenkin hyvin erilainen, kun Hamilton aiemmin matkasi palkintopallijuhliin toiseksi sijoittuneen Red Bullin Max Verstappenin seurassa. F1-sarjan julkaisemalla videolla kaksikko keskustelee auton kyydissä ja myöhemmin palkintopallin lämpiössä asiasta.

– Vettel tuli hyvin takaisin kisaan, Hamilton aloitti keskustelun.

– Mutta Valtterin kannalta oli sääli, koska se ei ollut ollenkaan hänen syynsä, Verstappen totesi hetken päästä.

– Niin, viiden sekunnin rangaistus toisen ajamisesta ulos ykkösmutkassa… Hamilton tokaisi.

Pian Hamilton näki tilanteen lämpiön televisiosta. Tilanne näytti tässä kohtaa vieläkin selvemmältä.

– Oho, tuo on ihan hullua. En voi uskoa, että hän sai tuosta vain viisi sekuntia, Hamilton kommentoi päätään pyöritellen.

Tämän jälkeen britti kuitenkin jätti sättimättä Vetteliä kansainvälisessä pressissä, mutta jatkoi torumistaan kuskien kiertäessä tv-kanavien haastattelupisteillä.

– Olisi vähän sama homma kuin ajaisit ylinopeutta ja poliisit päästäisivät sinut vain menemään. Sitä rikkoo lakia, mutta ei saa siltikään mitään, Hamilton haki vertauskuvan.

Lue myös:

    Uusimmat