Mainos

Hämeen Sähkö tuomittiin miljoonakorvauksiin

Hämeenlinnan käräjäoikeus on tuominnut Hämeen Sähkön maksamaan liki sadalle kantajalle lähes kokonaan heidän yli kuuden miljoonan markan vahingonkorvausvaatimuksensa. Tuomio päätti pitkään jatkuneen oikeuskäsittelyn.

Viivästyskorkoineen summa nousee yli kymmenen miljoonan markan. Sen sijaan oikeudenkäyntikuluja karsittiin jonkin verran. Perustelunsa päätöksestä oikeus antaa vasta keskiviikkona.

Yksityiset henkilöt olivat nostaneet kanteen Hämeen Sähköä vastaan vaatien yli kuuden miljoonan markan korvausta ja korkoja siitä, että yhtiö mitätöi yhtiökokouksessaan joulukuussa 1994 vanhojen pitäjäsähköyhtiöiden osakkeet. Hämeen Sähkö mitätöi osakkeet samalla, kun se päätti listautua pörssiin. Kun Vattenfall osti yhtiön, se maksoi osakkeista paljon enemmän kuin oli niiden pörssiarvo.

Hämeen Sähköön fuusioitiin kolmisenkymmentä paikallista sähköyhtiötä vuosina 1970-1991. Sulautumisen yhteydessä pitäjäyhtiöiden osakkeet piti yleensä vaihtaa Hämeen Sähkön osakkeisiin. Osa osakkaista ei näin tehnyt ja heidän osakkeensa mitätöitiin yhtiökokouksessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.