Haluatko tienata lisää rahaa kotoa käsin? 30 huikeaa ideaa!

Pientä sivutuloa voi tienata myös kotoa käsin tai rakkaan harrastuksen kautta. Listasimme 30 ideaa, joilla voit saada lisätienestiä!

Rakas harrastus, taitavat kädet ja ahkeruus lyövät leiville, kunhan on tarpeeksi kekseliäs. Listasimme 30 esimerkkiä, joiden avulla voit tienata hieman lisärahaa.

1. Lastenvahtina toimiminen

Hyviä lastenvahteja ei koskaan ole liikaa. Jos sinulla on vapaata aikaa, pidät lapsista ja olet vastuuntuntoinen, tarjoa lastenvahtipalvelua muutaman iltana viikossa.

2. Koiran ulkoiluttaminen

Myös koiran ulkoiluttaminen ja koiravahtina toimiminen on pientä lisätuloa tuovaa työtä, joka on myös hauskaa!

3. Nettikaupan perustaminen

Harrastatko intohimoisesti jotain tai oletko kiinnostunut vaikkapa kauniista lastenvaatteista? Jos huomaat kaipaavasi jotain Suomen markkinoille, voisi tuotteiden maahantuonti verkkokaupan avula olla hyvä sivutulovaihtoehto. Nettikaupan perustaminen on huomattavasti edullisempaa kuin kivijalkakaupan.

4. Herkkujen myynti

Maistuvatko keksisi taivaallisilta tai hallitsetko hillojen tekemisen taidokkaasti? Pakkaa herkkuja kauniiseen rasiaan ja tarjoa niitä myyntiin vaikkapa lahjapuotiin tai kirpputorille.

5. Kakkuja kaupaksi!

Jos olet hyvä leipomaan ja koristelemaan kakkuja, kokeile tarjota taidokkaita herkkujasi tilaustöiksi tuttavien syntymäpäiville ja lastenjuhliin. Valmista aluksi vaikkapa muutama kaunis kakku ja kuvaa ne huolella, jonka jälkeen voit laittaa ilmoituksen joko nettiin, paikalliseen sanomalehteen tai vaikkapa kaupan ilmoitustaululle.

6. Catering-toimintaa

Myös muut ruoat kuin täytekakut ovat haluttuja juhlissa, eivätkä kaikki osaa tai jaksa tehdä niitä alusta asti itse. Voileipäkakut, ruokaisat salaatit, tapakset ja muut juhlaherkut ovat herkkuja, joita ostetaan mielellään muilta.

7. Kirpputorille kauppiaaksi

Jos kodistasi löytyy laadukasta, mutta vähälle käytölle jäänyttä tavaraa, myy ne kirpputorilla eteenpäin.

8. Netin huutokaupat hyötykäyttöön

Edellinen idea toimii myös netissä. Etenkin suuret ja hieman kalliimmat tavarat kannattaa myydä tätä kautta.

9. Autonpesua

Myös autojen pesulla voi tienata lisärahaa. Jätä ilmoitus lehteen tai kaupan ilmoitustaululle, tai aloita lähipiiristäsi.

10. Tietokonetuki

Oletko hyvä tietokoneiden kanssa ja saatko tulostimen toimimaan taikaiskusta? Tarjoa palveluksiasi myös muille!

11. Kosmetiikkamyynti

Jos rakastat kosmetiikkaa, kannattaa harkita myynnin aloittamista kotoa käsin. Usein konsultti kutsuu asiakkaita kotiinsa järjestäen pienet illanistujaiset, joiden tarkoituksena on esitellä tuotteita, testata niitä ja keskustella kauneustuotteista. Asiakkaat voivat halutessaan ostaa sinulta tuotteita, jotka olet tilannut maahantuojalta.

Samalla idealla voit myydä myös muun muassa pieniä sisustustavaroita ja vaikkapa astioita.

12. DJ

Rakastat musiikkia ja levykokoelmasi peittoaa helposti kirjaston? Mitäpä jos ryhtyisit tarjoamaan dj-palveluita?

13. Tukihenkilö lapsiperheille

Pienten lasten kanssa elämä ei ole aina helppoa, sillä tekemistä riittää ja yöunet voivat jäädä vähälle. Lapsiperheen tukihenkilö tulee silloin tällöin viettämään iltaa perheen kanssa auttaen kotitöissä ja hoitaen lapsia siten, että vanhemmat saavat levähtää hetken tai nukkua vaikka univelkojaan pois. Jos tiedät, että lähipiirissäsi on kiireistä lapsiperheen arkea viettäviä perheitä, tarjoa heille palvelujasi.

14. Floristi

Oletko hyvä kukkien kanssa? Floristin töitä voi tehdä myös sivubisneksenä. Kurssittaudu ja tarjoa palvelujasi sivubisneksenä.

15. Kutsukortteja tilauksesta

Taitava askartelija helpottaa kiireisten morsianten ja muiden juhlanjärjestäjien elämää. Jos olet taitava käsistäsi, tämä voi tuoda sinulle pientä sivutuloa.

16. Tee itse kauniita koruja

Korujen tekeminen on suosittu harrastus nykyään ja useat ihmiset myyvät tuotoksiaan myös netissä. Helmiä, hopealankoja ja muita tarvikkeita voi ostaa esimerkiksi netin kautta tai askarteluliikkeistä ja valmistamiaan koruja voi myydä esimerkiksi verkkokaupassa.

17. Käsityöt tuottamaan

Edellä olevaa ideaa voi hyödyntää myös käsitöitä tekemällä.

18. Vuokraa huone kodistasi

Onko sinulla liikaa tilaa, mutta liian vähän rahaa? Vuokraa huone kodistasi esimerkiksi opiskelijalle tai vaihto-oppilaalle.

19. Vaatteiden silittäminen

Jotkut inhoavat silittämistä jopa niin paljon, että ovat valmiita maksamaan siitä jollekulle. Tarjoa palvelujasi: hae silitettävät pinot asiakkaiden kotoa, silitä ne ja pakkaa kauniisti. Tämän jälkeen voit kuljettaa ne takaisin asiakkaille.

20. Markkinointitutkimuksiin osallistuminen

Yritykset ovat valmiita maksamaan siitä, että asiakkaat kertovat heille tietoja itsestään. Maksetut mielipidetutkimukset tapahtuvat sähköpostitse tai erilisen nettisivuston kautta ja niistä maksetaan muutamia euroja kerrallaan. Muista kuitenkin lukea käyttöehdot huolellisesti.

21. Lisää mainontaa blogiisi tai nettisivuillesi

Lisäämällä mainoksia blogiisi tai nettisivuillesi voit tienata hieman ylimääräistä kuukaudessa. Esimerkiksi Tradedoublerin kautta voit valita useiden suomalaisten mainostajien väliltä.

22. Musiikilliset lahjat käyttöön

Jos soitat taitavasti instrumenttia tai olet hyvä laulamaan, tarjoa itseäsi esimerkiksi juhliin esiintymään.

23. Lehtien jakaminen

Lehtiä jakamalla saat liikuntaa ja tienaat samalla rahaa.

24. Mainosmalliksi?

Mainosmalleiksi kaivataan aivan tavallisen näköisiä ihmisiä. Jos koet, että sinulla on halukkuutta kameran eteen, listaudu mainosmalleja tarjoavan yrityksen sivuille.

25. Harrastajavalokuvaaja

Moni palkkaa mielellään harrastelijavalokuvaajan ikuistamaan tärkeitä hetkiään. Älä siis suotta ujostele, jos harrasta valokuvausta.

26. Hää- ja juhlasuunnittelija

Häihin ja juhliin panostetaan myös Suomessa entistä enemmän, joten jos tiedät olevasi loistava juhlien järjestäjä, tarjoa palveluksiasi sivubisneksenä.

27. Nettisivujen suunnittelua

Koodaaminen ja nettisivujen suunnittelu on monelle harrastus, jota ei kannata jättää sille asteelle. Moni yritys on valmis maksamaan hyvin suunnitelluista sivuista.

28. Assistentti

Stressi ja kiire ovat tämän päivän kansantauti ja moni arvostaa virtuaalisia assistenttipalveluja. Esimerkiksi kalenterin päivittäminen, meileihin vastaaminen, laskujen maksaminen ja juoksevien asioiden hoitaminen on työtä, johon moni palkkaa mielellään lisäapua.

29. Oikoluku

Tunnistatko pilkun paikat ja huomaat kielivirheet tekstistä kuin tekstistä? Tarjoa oikolukupalvelujasi esimerkiksi mainostoimistoille ja ulkomaisille yrityksille, jotka suuntaavat Suomen markkinoille.

30. Käännöspalvelut

Hallitsetko vieraan kielen yhtä taidokkaasti kuin äidinkielesi? Käännöstöitä voi tehdä myös sivutyönä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat