Mainos

Haluatko nukkua paremmin? Anna iPhonen kertoa, milloin on aika käydä sänkyyn

Säännöllinen aika käydä nukkumaan on hyväksi ihmiskeholle. Applen iPhonesta löytyvä Bedtime-toiminto auttaa keskittymään juuri siihen.

Parempien yöunien tavoittelemiseen on lukuisia eri tuotteita ja sovelluksia. On auringonnousua jäljitteleviä herätyskelloja ja rannekkeita sekä mokkuloita, jotka seuraavat nukkuvaa käyttäjäänsä.

Teknologiajulkaisu Wiredin toimittaja Arielle Pardes löysi oman suosikkinsa kuitenkin Applen omasta valikoimista: Bedtime-toiminto käskee iPhonen omistajaa käymään nukkumaan, kun ilta vaihtuu yöksi.

Muita laitteita Bedtimen käyttämiseen ei tarvita kuin iPhone-älypuhelin – mitään ylimääräisiä härveleitä ei pueta päälle tai aseteta sängyn viereen. Toiminto ei myöskään tee tarkkoja raportteja syvän unen kestosta. Bedtime ei edes ole erikseen asennettava sovellus vaan perusominaisuus iPhonen kellossa. Ominaisuus löytyykin Bedtime-välilehdeltä kellon asetuksista.

Toiminto hälyttää illan aikana kerran ja käskee käyttäjää käymään nukkumaan – siinä kaikki. Bedtime ei edes valvo käyttäjänsä tottelevaisuutta ja anna toista muistutusta vaikka iPhonella selailtaisiin nettiä yömyöhään. Se onkin enemmän ehdotus kuin käsky.

Apple otti Bedtime-toiminnon käyttöön vuonna 2016 osana iOS 10 -käyttöjärjestelmään päivitystä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan toimintoon syötetään haluttu aika heräämiselle aamulla sekä yöunien toivottu pituus tunneissa. Lisäksi toimintoon syötetään ne illat, jolloin muistutuksia tarvitaan sekä muistutusten ajankohta: tunnista ennen nukkumaanmenoaikaa siihen hetkeen, kun peitto alle olisi syytä kömpiä.

Yksinkertaisuus kunniaan

Pardes pitää Bedtime-toiminnossa siitä, että se on niin yksinkertainen.

– Toiminto vapauttaa minut tarpeesta ajatella nukkumiseen käyttämiäni tunteja. Näin voin keskittyä enemmän niihin tunteihin, jolloin olen hereillä, Pardes toteaa.

Hän pitää myös siitä, että Bedtime ei herjaa, syyllistä eikä tuomitse häntä silloin, kun ilta sattuukin venähtämään myöhäiseksi. Toiminto ei myöskään aiheuta Pardesille turhaa stressiä väittämällä unen laatua huonoksi silloin, kun hän luulee nukkuneensa oikein hyvin.

– Unen laatua seuraavat laitteet tekevät nukkumisesta pelin, jossa pitäisi yrittää voittaa tai tulla paremmaksi. Pelin lopputuloksella on kuitenkin hyvin vähän tekemistä sen kanssa, miltä aamulla herätessään lopulta tuntuu, Pardes sanoo.

Ihmiskeho pitää jatkuvuudesta ja siksi säännöllinen nukkumaanmenoaika on hyvästä. Bedtime tarjoaa käyttäjälleen juuri säännönmukaisuutta.

Lähde: Wired


***

1:21

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.