Haluatko myydä asunnon itse? Näin teet loistavan myynti-ilmoituksen!

Kaikki eivät halua palkata kiinteistönvälittäjää asuntoaan myymään, vaan koettavat selvitä hommasta itse. Houkutteleva asuntoilmoitus on erittäin tärkeä osa myynnin edistämistä.

Omaa asuntoa voi kaupitella laittamalla ilmoituksen jollekin yksityisten käyttöön tarkoitetulle asunnonvälityssivustolle tai lehteen. Löytyy internetin syövereistä myös ilmaisia asunnonmyyntipalstoja, mutta niiden kävijämäärät voivat olla huomattavasti kaupallisia sivustoja pienempiä.

Mutta mitä kaikkea onnistuneessa asuntoilmoituksessa tulee ottaa huomioon? Kokematon asuntoaan kauppaava ei välttämättä osaa arvioida asuntonsa hintaa itse, joten näissä tapauksissa parhaisiin tuloksiin päästään ammattilaisen avustuksella. Apua asunnon arviointiin ja myyntiasioihin saa pyytämällä vaikkapa ilmaisen hinta-arvioin kiinteistönvälitysfirmoista. Myös samalla alueella sijaitsevien samantyylisten asuntojen ilmoituksia selailemalla voi päästä jyvälle asunnon arvosta.

Selkeä ja hyvillä kuvilla varustettu tekee vaikutuksen

Asuntoilmoituksen tulisi olla mahdollisimman selkeä ja paljon tietoa sisältävä – haluaahan ostajaehdokas tietää pienimmätkin yksityiskohdat mahdollisesta tulevasta kodistaan.

Todella tärkeä osa ilmoitusta ovat luonnollisesti myös siististä kodista napatut edustavat kuvat. Tässä asiassa ei kannata kursailla, vaan lainata, palkata tai pyytää jotakin kunnollisen kameran omistavaa nappaamaan monipuoliset kuvat ympäri asuntoa. Myös talon julkisivu sekä piha-alueet kannattaa kuvata. Sanomattakin lienee selvää, että mahdollisimman hyvin siivottu ja neutraali asunto vetoaa useimpiin. Esittelytekstiä kirjoitettaessa kannattaa taas oikoluettaa teksti jollakin hyvän kieliopin omaavalla ystävällä – tekeehän oikeinkirjoitettu ilmoitus paremman vaikutuksen.

Kun asuntoesittelyn aika koittaa, kannattaa myyjän varata näytille ainakin isännöitsijätodistus sekä muita oleellisia asiapapereita. Papereista kannattaa myös ottaa riittävä määrä kopioita ostajaehdokkaille jaettaviksi, jolloin he voivat tutkailla niitä päätöstä miettiessään.

Nämä tiedot hyvästä asuntoilmoituksesta löytyvät:

- Perustiedot

- Pohjapiirrustus

- Tiedot taloyhtiöstä ja sen remonteista

- Asumiskustannukset (esim. vastike)

- Asunnossa käytetyt materiaalit

- Varustelu (esim. WC:n ja keittiön varustetaso)

- Lämmitys

- Hintatiedot

- Omat yhteystiedot

Lue myös:


Teksti: Paula Koski / Jokakoti

Lähde: Asuntokauppaopas

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja