Haluatko muuttaa elämääsi? Kysy itseltäsi nämä kuusi kysymystä

Elämä koettelee joskus rankalla kädellä. Mieli ahdistuu, turhautuu ja tuntuu jumiutuvan umpikujaan etenkin silloin, kun totutut ympäristöt ja asiat ympärillä horjuvat. Uuden alku voi olla alkuun raskas. Lopulta se voi muuttua puhdistavaksi kokemukseksi, joka antaa elämälle uuden, paremman suunnan.

Useimmat meistä välittävät itsestään ja hyvinvoinnistaan, mutta joskus oma hyvinvointi voi horjua. Voi olla hankala keksiä, mistä askelista aloittaa unelmiensa elämä.

Sosiaalinen ympäristömme odottaa meiltä myös viisaita päätöksiä. Turvallisen työpaikan löytäminen ja siinä eteneminen ovat ihailtuja ja arvostettuja asioita, mutta ne eivät välttämättä tuo tarvittua sisältöä elämään. Toisten asettamien odotusten täyttäminen ja muiden oikeiden sääntöjen mukaan eläminen voi viedä ilon omalta elämältä.

Kirjailija ja elämäntaito-ohjaaja James McWhinney löysi onnen oivallettuaan, että elämä on ainutlaatuinen ja yksilöllinen. Jokainen voi löytää oman polkunsa onneen.

– Ehkä elämäsi on aivan samanlaista, kuin minunkin oli ennen. Hetken tyydytystä hukutettuna töihin, jotka eivät tuoneet täyttymystä, analysoi McWhinney.

Mies onkin listannut kuusi tärkeää kysymystä, joita seuraamalla hän löysi onnen elämässään.

1. Mitä todella rakastan elämässä?

Listaa asioita, joita rakastat elämässä ja ihmisissä ympärilläsi. Mieti aktiviteetteja jotka saavat sinut innostumaan ja tuntemaan olevasi elossa. Tämä voi tarkoittaa mitä tahansa: musiikkia, urheilua, ruoanlaittoa, toisten opettamista, uusien asioiden oppimista, elokuvien katsomista – mitä tahansa. Näissä asioissa piilee intohimosi.

2. Mitkä ovat suurimpia saavutuksiani tähänastisessa elämässäni?

Listaa kaikki hetket, joista olet ylpeä ja ajat, jolloin olet tuntenut olosi menestyneeksi. Saavuttaaksesi näitä asioita olet luultavasti hyödyntänyt vahvuuksiasi. Miksi olet menestynyt? Listaa myös muut asiat, aktiviteetit ja harrastukset, jotka sujuvat sinulta kuin leikki. Näin löydät vahvuutesi.

3. Mitä puolustaisin jos tietäisin, ettei kukaan tuomitse minua?

Listaa kaikki asiat joita tekisit jos et pelkäisi muiden tuomiota, jopa villeimmät unelmasi. Tämä auttaa sinua selvittämään tärkeimmät elämänarvosi.

4. Jos elämässäni ei olisi mitään rajoja ja voisin tehdä mitä vain haluan, mitä valitsisin elämääni ja mitä tekisin?

Mieti ideaalia elämäntyyliäsi. Mitä tekisit päiväsi aikana, jos tietäisit menestyväsi tekemässäsi asiassa. Millainen ihminen olisit, paljonko rahaa ansaitsisit, missä asuisit? Tämä kysymys auttaa sinua tajuamaan, millainen haluaisit olla jos sinulla ei olisi mitään rajoja. Näin voit alkaa työskennellä kohti elämää, jollaisen haluaisit itsellesi.

5. Mitä tekisin, jos minulla olisi rajattomasti rahaa?

Listaa kaikki, mitä todella haluaisit tehdä, jos sinulla olisi kaikki raha maailmassa. Luultavasti matkustaisit maailman ympäri, ostaisit talon tai pari ja antaisit rahaa perheellesi. Mutta mitä tekisit ajallasi?

Tämä kysymys auttaa sinua ajattelemaan ilman rajoja. Kun pystymme poistamaan raja-aidat ympäriltämme, selviää mitä todella haluamme elämässä tehdä.

6. Ketä ihailen eniten maailmassa?

Listaa suurimmat inspiraation lähteesi ja piirteet, joita ihailet näissä ihmisissä. Mieti, mikä todella inspiroi sinua maailmassa. Tiedosta, että ihailet ihmisiä, koska heissä on samanlaisia piirteitä kuin sinussa. Kehitä näitä osa-alueita itsessäsi.

Antamalla aikaa kysymyksille ja niihin vastaamiselle, huomaat elämäsi muuttuvan. Mitä enemmän pystyt kiteyttämään intohimojasi, vahvuuksiasi, arvojasi, mielihalujasi ja motivaatioitasi tämän päivän elämään, sinä onnellisemmaksi tulet.

– Voit opiskella lääkäriksi, lakimieheksi tai opettajaksi, mutta kirjaoppi ei tuo onnea. Kun lisäät omaa elämänviisauttasi ja itsetietoisuuttasi, elämäsi muuttuu täydemmäksi ja onnellisemmaksi, kiteyttääMcWhinney.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja