Halttunen lähetyksessä: Vasemmistolaiset näyttelijät olivat lapsellisia

Marjukka Halttunen muisteli Studio55.fi-ohjelman vieraana muun muassa nuoruusaikojaan näyttelijänä.

Marjukka Halttunen kertoi lähetyksessä, että blondin maine Sämpy-viihdesarjan roolin kautta kävi hänelle rasitteeksi. Hän harmitteli myös, kuinka äkkiä tv-leimaa ihmisen. Tyhmän roolia oli kuitenkin Halttusen mukaan maailman ihaninta näytellä.

Sämpyn ajat olivat ensimmäisiä kertoja, kun ammattinäyttelijät tekivät "rehellistä hömppää". Kollegojen olikin vaikea hyväksyä, että Kansallisteatterin näyttelijät olivat mukana suositussa viihdesarjassa.

− Kyllä halveksunnan pieni viitta liehui siellä takana sellaisena pikku suihkuna, Halttunen sanoi ohjelmassa.

Hän arvioi tämän johtuneen poliittisesti tiedostavasta ajasta. Vasemmistolaiset ajoivat voimakkaasti omaa asiaansa.

− Se oli juuri siinä pisteessä, kun piti valita kenen joukoissa seisot. Ja pahin rikos, mitä voit tehdä, ja mitä minä olen esimerkiksi vieläkin, on olla liberaali, Halttunen kuvaili lähetyksessä.

Näyttelijöiden välit rakoilivat

Esimerkiksi Marjukka Halttusen aikalaiset, Eero Melasniemi ja Kristiina Halkola, olivat filmitähtiä, joita Halttunen tapasi tv-studiossa.

− Ei tervehditty eikä oltu näkevinään, mikä on minusta kaikista pahinta. Sinua ei ole olemassakaan, Halttunen kuvasi yleisesti joidenkin kollegoidensa käytöstä häntä kohtaan.

Kansallisteatterissakin näyttelijät jakautuivat poliittisten kantojen mukaan.

− Eräät marssivat vappumarsseissa vetäen muksuja perässä. Kyllähän meitä hieman huvitti ja ihmetytti se. Se tuntui kaikki niin lapselliselta ja tyhmältä, Halttunen muisteli.

− Minulle ei olisi tullut mieleenkään, että olisin omia vanhempiani vastaan lähtenyt marssimaan, koska he eivät ole mitään pahaa tehneet minulle. En voisi kuvitellakaan, että luulisin, että isäni ja äitini valehtelisi minulle, miksi asiat ovat näin.

Nykyään vanhat poliittiset kaunat on jo unohdettu ja kollegat tervehtivät toisiaan.

− Jokainen ajatteli silloin, että tekee parhaansa − että parantaa maailmaa. Ei se tarkoitus ollut varmaankaan olla inhottava kavereille ja olla tervehtimättä. Vaan että on niin täynnä sitä maailmanparannusideologiaa, ja se oli niin kuin uskonto. Vähän niin kuin fanaattinen uskonto suorastaan, Halttunen pohti lähetyksessä.

Klikkaa kuvaa ja katso Studio55.fi-ohjelmasta, mitä muuta Marjukka Halttunen kertoi urastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja