Haloo Helsinki on valmis soittamaan rockista räppiin ja hevistä oopperaan: "Ei meillä ole koskaan ollut rajoja"

Haloo Helsinki! on valmis soittamaan"rockista räppiin ja hevistä oopperaan" 20:49

Maaliskuussa tauolta palaava Haloo Helsinki! -yhtye myi Tallinnan jäähallikonserttinsa loppuun. Yli 250 000 levyä myynyt bändi aikoo soittaa toisenkin keikan lahden takana. Haloo Helsinki! uskoo, että rock nousee Suomessa vielä uuteen kukoistukseen. 

Aamupäivä ja tunnelma Inkfish-studiolla Helsingin Vallilassa on lämmin. Ja miksei olisi – Haloo Helsinki! on juuri julkaissut lisäkeikan Tallinnaan. Ensimmäinen myi nopeasti loppuun.

– Huh huh aikamoista, kuittaa bändin kitaristi Jere Marttila.

– Kiitos ihmiset, että tulette, jatkaa solisti Elli Haloo.

Bowien ja Bonon jalanjäljissä

Välivuotenaan bändin jäsenet muun muassa matkustelivat, mutta tekivät myös uutta, ensi vuonna julkaistavaa, pitkäsoittoa.

Studioksi valikoitui legendaarinen Hansa Berliinissä, jossa muun muassa David Bowie ja U2 ovat työskennelleet.

– Se oli huikea kokemus. Halusimme jotain uutta. Se oli tosi insentiivinen jakso. Löysimme itsestämme uusia piirteitä, Marttila myhäilee.

– Berliinissä muisti sen, että mistä kaikki on lähtenyt – soitosta. Ja se, että miksi tätä haluaa tehdä? Sen takia, että rakastaa musiikkia, tiivistää Elli.

Uskaltaminen kannattaa

Lyriikoistaan kiitosta keräävä Elli pitää tärkeänä pyrkiä ylittämään uskalluksen kynnys.

– On tosi iso kynnys uskaltaa kirjoittaa ja sanoa niitä juttuja ja sitten kun joku ihminen saa siitä voimaa ja on kiittänyt siitä, että "on päässyt tämän ja tämän jutun yli", niin tulee sellainen, että "kannatti uskaltaa purskauttaa ulos", laulaja-basisti kuvailee.   

Kirjoittaminen on Ellille terapiakeino läpikäydä omia ja läheistensä asioita. 

– Se, että purkaa johonkin, on ainoa keino jotenkin selvitä täällä maailmassa herkällä päällä. On se sitten musiikki tai ruoanlaitto tai mikä vaan, solisti jatkaa.

Tauolta palaava Haloo Helsinki! myi Tallinnan jäähallikonsertin loppuun 2:02

"Ei rajoja"

Vaikka Haloo Helsingin! voi lokeroida poprock-bändiksi, se ei itse halua olla genrerajoitteinen.  

– Meillä ei ole koskaan ollut sellaisia rajoja, että pitäisi tehdä tietynlaista. Se on ollut aika kiva, että olemme voineet tehdä oikeastaan mitä vaan rockista räppiin ja hevistä oopperaan – karrikoidusti, kertoo Elli.

Räpistä puheen ollen – uskotteko, että rock nousee vielä uuteen kukoistukseen Suomessa?

– Kyllä uskon. Nyt kun olen ehtinyt tämän vuoden aikana käydä katsomassa paljon bändejä, niin siellä on hyviä nuoria rokkibändejä tulossa. Kova on uskoni. Tosi lahjakkaita tyyppejä. Jengi tekee hyvää musaa. Pitäisi saada se kuuluville. Meidän pitäisi kaikkien auttaa toisiamme, kannustaa Elli.

Lue myös:

    Uusimmat