Mainos

Hallitustunnustelija Rinne: Talouspolitiikassa mentiin merkittävästi eteenpäin tänään – "Raamit ovat nyt selvät"

Hallitusneuvottelut ovat menneet merkittävästi eteenpäin talouspolitiikan saralla, neuvotteluja vetävä Antti Rinne (sd.) kertoo. Rinne kertoi puoli seitsemän maissa myös, että hallitusneuvotteluiden puheenjohtajakokoontuminen on tältä päivältä päättynyt.

Rinteen mukaan talouden raamit ovat nyt hallitusneuvotteluihin osallistuvalle puoluejohdolle selvät.

–  Kyllä meidän vielä töitä täytyy näiden asioiden eteen tehdä, mutta raamit, joiden puitteissa näitä tehdään, ovat nyt selvät.

Hallitustunnustelija pysyi tiukasti linjassaan, eikä mennyt sen syvemmälle rahasummiin. Laveasti puhunut Rinne sanoi, että esimerkiksi hankkeiden rahoitustavoissa, työllisyystoimissa ja verotusta koskevissa asioissa on vielä ratkaistavia kysymyksiä.

Puoluejohtajat kävivät tänään läpi taloustyöryhmän tilanneraporttia. Kaikkien työryhmien on määrä saada esityksensä puheenjohtajien käsiteltäväksi tiistaihin mennessä.

EU-vaalit tuovat aikapainetta

Rinne pysytteli sunnuntaina edelleen tavoitteessaan eli hallitusohjelman on määrä valmistua perjantaihin mennessä. Ajankohta on haastava, sillä eurovaalit pidetään viikon päästä.

–  Tässä on aika paljon puheenjohtajatenttejä viikon aikana. Niihin valmistautuminen ja tentit itsessään vievät aikaa, mutta toivottavasti ne eivät haittaa lopputulosta tässä kokonaisuudessa, Rinne sanoi.

Myös RKP:n Anna-Maja Henriksson ja vihreiden Pekka Haavisto pitivät vaalien ajoittumista hallitusneuvotteluiden päälle hankalana.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ilmaisi oman kantansa jo perjantaina toteamalla, että neuvottelut etenevät liian hitaasti. Sipilä ei tänään ollut median tavattavissa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja