Orpon mukaan "vaalituloksen pitää näkyä" maahanmuuttopoliittisessa linjauksessa – Tässä vaiheessa hallitusneuvottelut nyt ovat

Kokoomuksen puheenjohtaja ja hallituksen muodostaja Petteri Orpo kertoi suorassa lähetyksessä viikon kuluneista hallitusneuvotteluista. 

Tiedotustilaisuus pidettiin Säätytalolla. MTV Uutiset seurasi tilaisuutta.

Orpo avasi tilaisuuden yksin, sillä paikalla ei ollut muita hallitusneuvottelujen puheenjohtajia. 

– Hyvin on homma edennyt ja prosessi toimii, hän sanoo. 

Neuvotteluita ei edistetä viikonlopun aikana, sillä niitä edistettiin eilen helatorstaina. Orpon mukaan moni työryhmä on saanut jo työtään lähes valmiiksi ja viikonlopun aikana halutaan valmistautua rauhassa alkavaan viikkoon.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan sektori on lähes valmis. Orpon mukaan kuuden miljardin sopeuttamistoimiin pyritään, mutta hän ei paljasta, miten toimet jakautuisivat.

Maahanmuuttopoliittisen linjan muodostaminen on aloitettu tällä viikolla, ja neuvottelut etenevät. Orpon mukaan vaalituloksen on näyttävä maahanmuuttoa koskevassa linjassa jollain tavalla.

– Se varmasti tuo oman lähtökohdan neuvottelulle, hän sanoo.

Orpo kertoi, että työttömyysturvaa koskevat näkemykset ovat neuvottelijoiden kesken yhteneviä. 

Monia keinoja tarvitaan sotepalvelujen turvaamiseksi. Jo viime kesä oli Orpon mukaan haastava terveydenhuollossa, ja tulevaan kesään on "löydettävä ratkaisuja".

– Meidän täytyy tehdä toimia, joilla saadaan tuottavuutta nostettua, hän sanoo.

Tiedotustilaisuus päättyi noin kello 15.14.

Lue myös:

    Uusimmat