Antti Rinne säätytalolla: ”Hallitusohjelmalla on mahdollisuus tulla valmiiksi perjantaina”

Antti Rinne: Emme ole jäljessä hallitusneuvotteluiden aikataulusta 1:43
Rinne kommentoi hallitusneuvotteluiden sujumista säätytalolla.

Hallitusneuvottelut ovat sujuneet työryhmissä viikonlopun aikana hyvässä hengessä ja asiat etenevät, summaa neuvotteluja vetävä Antti Rinne (sd.). Rinne saapui hetki sitten Helsingin Säätytalolle tapaamaan hallitusneuvotteluissa mukana olevien puolueiden puheenjohtajia.

Rinne huomautti, ettei aikataulu ole vielä ollenkaan jäljessä verrattuna aiemmin käytyihin hallitusneuvotteluihin.

– Just tsekkasin sen, että miten hallitusneuvottelut ovat kulkeneet aikaisemmin, ja nyt ei olla niistä vielä yhtään jäljessä. Yhdeksäs päivä alkaa nyt, niin vielä tässä on viikkoja aikaa, jos vertaa aiempiin neuvotteluihin, Rinne sanoi.

Päivän asialistalla talous

Tänään puheenjohtajien kokouksessa käydään läpi talousasioita.  Rinteen mukaan talouskysymyksiä on ollut ratkottavana taloustyöryhmässä viikonlopun aikana.

–  Ennen kuin mennään neuvottelupöytään, on hankala määritellä jokin asia vaikeaksi. Se selviää sitten, kun neuvotellaan, Rinne sanoi.

Rinne on aiemmin yleisellä tasolla luonnehtinut, että puoluejohtajilla on hyvä yhteisymmärrys siitä, millä tavalla talouden pelivara haetaan ja tuloihin suhtaudutaan.

Ohjelma voi olla valmis perjantaina

Rinteen mukaan hallitusohjelma on valmis perjantaihin mennessä, jos hyvin käy. Hallitus ei tule kuitenkaan olemaan vielä kasassa perjantaina, Rinne sanoi.

Ministerit valitaan hallitusohjelman valmistuttua.

– Kun on ohjelma on valmis, on kahden päivän seminaariohjelma johon eduskuntaryhmät tulevat mukaan. Silloin varmistetaan, että jokainen hallituspuolueen kansanedustaja on perillä siitä mitä on sovittu.

Lue myös:

    Uusimmat