Hallitus päätti ensi vuoden kiintiöstä – tulossa on kongolaisia, syyrialaisia ja Libyasta evakuoituja pakolaisia: "Meillä on Suomessa kaikki mahdollisuudet auttaa"

1:42
Turvapaikanhakijoiden määrä on romahtanut, kerrottiin syyskuussa – maaliskuusta lähtien vain 200 hakijaa!

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) johtama ministeriryhmä on linjannut, mistä eri pakolaisryhmistä Suomeen otetaan ensi vuonna pakolaisia.

Hallitus kertoi jo syyskuun budjettiriihen yhteydessä, että vuonna 2021 pakolaiskiintiö nostetaan 850:stä 1050:een.

Nyt ministeri Henrikssonin johtama ministerityöryhmä on päättänyt, miten Suomeen saapuvat pakolaiset jakautuvat alue- ja kansallisuuskohtaisesti.

Listalla ei ole uusia maita viime vuoteen verrattuna.

Oikeusministeriön tiedotteen mukaan Suomi ottaa ensi vuonna yhteensä 550 syyrialaista pakolaista Libanonista ja Turkista sekä 250 kongolaista pakolaista Sambiasta.

Libyasta Ruandaan tai Nigeriin evakuoituja pakolaisia otetaan yhteensä 130.

Valinnoissa painotetaan naisia ja lapsia

120 pakolaisen vastaanottoon varaudutaan ilman lähtömaahan tai kansalaisuuteen liittyviä rajoituksia. Kiintiöön voidaan ottaa niin sanottuja hätätapauksia.

– Meillä on Suomessa kaikki mahdollisuudet auttaa turvaa hakevia ihmisiä. On tärkeää, että voimme kantaa osuutemme kansainvälisestä vastuusta ja auttaa hädässä olevia, ministeri Henriksson sanoo tiedotteessa.

– Jatkamme johdonmukaisesti kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien pakolaisten vastaanottamista. Pakolaiskiintiössä painotetaan perheiden sekä vaikeassa asemassa olevien naisten ja lasten valintaa, sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja