Mainos

Live klo 16:15 Ministeriöltä uusi arvio - näin paljon turvapaikanhakijoita tulossa tänä vuonna

Sisäministeriö on laskenut arviotaan Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrästä.

Uusi arvio on, että vuoden loppuun mennessä Suomeen saapuu 30000-35000 turvapaikanhakijaa. Aiempi ennuste oli 50000.  

Syynä uuteen arvioon on se, että turvapaikanhakijoiden määrä on ollut laskussa noin viikon. Sisäministeriö huomauttaa, että tilanne voi vielä muuttua, koska määrään vaikuttaa muun muassa turvapaikanhakijoiden vastaanottotilanne muualla Euroopassa.  

Sisäministeriö kertoo tiedotteessaan, että Suomen toimet maahanmuuton hallitsemiseksi ovat tehonneet. Turvapaikanhakijoita on tullut viimeisen viikon aikana 1636, kun syyskuussa määrät vaihtelivat 3000 hakijan molemmin puolin viikossa.  

Tornion järjestelykeskuksessa rekisteröidään tällä hetkellä kaikki Tornion kautta Suomeen tulevat turvapaikanhakijat.   

-Tieto pakollisesta rekisteröitymisestä Torniossa lienee saavuttanut myös turvapaikanhakijat hyvin. Viime päivinä poliisi on tehnyt järjestelykeskuksessa myös turvapaikkapuhutteluja, mikä nopeuttaa hakemusten käsittelyä, sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo.   

Euroopan rajaturvallisuusvirasto Frontex on tulossa huomenna tutustumaan Tornion järjestelykeskuksen toimintaan, koska siitä saattaa olla malliksi esimerkiksi Kreikkaan, Orpo kertoo.  

Ministeriö arvioi, että yhtenä syynä turvapaikanhakijoiden määrän vähenemiseen on todennäköisesti myös Ruotsin tehostunut ulkomaalaisvalvonta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.