Mainos

Hallintarekisterille lisää vastustusta: Toimittajajärjestöt vastustavat kiivaasti

Hallituksen kaavailema hallintarekisteri herättää kiivasta keskustelua. Toimittajajärjestöt vastustavat uudistusta, koska sen pelätään piilottavan pörssiomistuksen tiedot.

Mahdollinen hallintarekisteri saa osakseen arvostelua. Ulkoministeri Timo Soini (ps.) ilmoitti tänään, että hallitus selvittää tarkemmin hallintarekisterin mahdollista käyttöönottoa.

Soinin mielestä suurin ongelma hallintarekisterissä on avoimuuden säilyttäminen.  

Arvostelijoiden joukkoon ovat tänään liittyneet myös toimittajayhdistykset. Tutkivan journalismin yhdistys ja oikeustoimittajien yhdistys pelkäävät, että hallintarekisterin myötä suomalaiset voisivat piilottaa pörssiomistuksensa ulkomaille.

Järjestöjen mukaan pankit ovat esittäneet hallintarekisteriin julkisuusmallia, joka ei kuitenkaan ole riittävä. Siitä pystyisi selvittämään, keillä on sijoituksia suomalaispankkien hallintarekistereissä. Ulkomailta tietoja ei kuitenkaan saisi.

– Jos säilytysketju ulottuu Suomen ulkopuolelle, tietoja ei saisi. Tämä on ehdotuksen iso ja keskeinen ongelma, joka ei ratkea esitetyn julkisuusrekisterin avulla, järjestöt toteavat julkilausumassaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.