Mainos

Perussuomalaiset antoivat varoitukset hallintarekisteriä vastaan äänestäneille poliisikansanedustajille

Hallintarekisterilakia vastaan äänestäneet perussuomalaiskansanedustajat saivat huomautuksen eduskuntaryhmältään. Asiasta kertoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi.

Varoituksen saivat poliisikansanedustajat Veera Ruoho, Mika Raatikainen ja Tom Packalén. Myös hallintorekisteriesitystä vastustanut kansanedustaja Kari Kulmala sai huomautuksen. Kulmala oli eilen matkoilla eikä päässyt eduskuntaan äänestämään asiasta.

Kansanedustajat olivat jo etukäteen kertoneet vastustavansa esitystä.

2:07

Soini ei kommentoi

Ryhmällä oli tänään iltapäivällä kokous, jossa rangaistuksista päätettiin. Sitä ennen eduskuntaryhmän johto oli kuullut Ruohoa ja Raatikaista siitä, miten he olivat päätyneet äänestämään esitystä vastaan. Packalén on työmatkalla ja toimitti oman selvityksensä kirjallisesti.

Puoluejohtaja Timo Soini ei kommentoinut rangaistuksia vaan sanoi, että kyseessä on eduskuntaryhmän asia.

Ryhmäjohtaja Kankaanniemi sanoi eilen, että rangaistustoimenpiteitä vastaavasta käytöksestä ei ole jouduttu harkitsemaan perussuomalaisten hallituksessa olon aikana.

Eduskunta hyväksyi eilen kiistellyn hallintarekisteriesityksen äänin 94–62. Vastaan äänestäneitä kolmea perussuomalaista lukuun ottamatta keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen hallitusrintama pysyi yhtenäisenä.

Hallintarekisterilaki tekee suomalaisomistajalle mahdolliseksi omistusten hallinnoinnin ulkomaisen hallintarekisterin kautta, jos suomalaisyhtiö laskee osakkeita liikkeelle toisessa EU-maassa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja