Mainos

Halla-aho Ylellä: "Onnistuimme maahanmuuttopolitiikassa, kiintiöpakolaiset pienin ongelma"

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sanoo puolueensa onnistuneen maahanmuuttopolitiikassaan. Hän kommentoi asiaa Ylen A-studiossa.

– Onnistuimme maahanmuuttopoliittisen raamipaperin valmisteluissa niin hyvin kuin näillä poliittisilla pelimerkeillä oli mahdollista, Halla-aho sanoi ohjelmassa.

– Keskeistä on se, että Suomen lainsäädännössä ei ole perheenyhdistämisen tai kansainvälisen suojelun osalta sellaisia houkutustekijöitä, jotka tekisivät Suomesta houkuttelevan kohteen hakea turvapaikkaa.

Tuleva hallitus linjasi pitävänsä pakolaiskiintiöt tulevaisuudessa ainakin nykyisellään.

– Pakolaiskiintiön puitteissa tulevat pakolaiset ovat vähiten ongelmallinen ryhmä humanitaarisista maahanmuuttajista, toteaa Halla-aho.

– Heidät on jo skannattu etukäteen pakolaisleireillä. Heistä tiedetään, että he ovat kansainvälisten määritelmien mukaisia pakolaisia.

Halla-ahon mielestä myös Välimeren pakolaisliikenne pitää saada loppumaan.

– Meripelastusoperaatiot ovat suoraa tulonsiirtoa ihmisssalakuljettajille. Yhä suurempi osa pakolaisista on länsiafrikkalaisia taloudellisia siirtolaisia, väittää Halla-aho.

Osansa kritiikistä sai myös kehitysapu.

– Eurooppa on maksanut toisen maailmansodan jälkeen käsittämättömät määrät kehitysapua Afrikkaan, ja silti meillä on Välimeri täynnä liikennettä, tulee kaksisataa tuhatta ihmistä vuodessa.

Halla-aho osallistui ohjelmaan Strasbourgista videoyhteyden kautta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.