Halla-aho: Venäjä on gangsterivaltio ja Suomi altavastaaja, koska noudattaa sopimuksia – pitäisi olla "vastavuoroinen"

Halla-aho: Venäjä on "avoimesti gangsterivaltio" 4:21
Halla-aho: Venäjä on "avoimesti gangsterivaltio".

Hallitusneuvotteluihin osallistuvalta perussuomalaisten Jussi Halla-aholta (ps.) kysyttiin Säätytalolla Venäjän päätöksestä jäädyttää edustustojen pankkitilit.

Keskiviikkona kerrottiin, että Venäjä on jäädyttänyt Suomen edustustojen pankkitilit Venäjällä. Toimitusministeriön ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi tiedotustilaisuudessa, että Suomi sai tiedon tilien jäädyttämisestä 27. huhtikuuta.

Halla-ahon mukaan Venäjä on ryhtynyt "avoimesti gangsterivaltioksi".

– Mielestäni venäläisten kanssa pitäisi noudattaa vastavuoroisuuden periaatetta, Halla-aho sanoo.

– Suomi tulkitsee omia kahdenvälisiä sitoumuksia hyvin kirjaimellisesti, Venäjä taas ei noudata mitään sopimuksia ja sitoumuksia. Se asettaa Suomen altavastaajan asemaan, Halla-aho sanoi Säätytalolla.

Halla-aholta kysytään, mitä "vastavuoroisuuden periaate" tarkoittaa tässä tapauksessa. Halla-ahon mukaan asia ei ole vaikeasti hahmotettavissa.

Suomella on Venäjällä suurlähetystö Moskovassa sekä pääkonsulaatti Pietarissa. Niiden pankkitilejä ei voi tällä hetkellä käyttää. Suomi on antanut asiasta nootin Venäjälle toukokuun alussa.

Kemlin mukaan Suomen edustustojen tilien jäädyttäminen on vastaus lännen "epäystävälliseen" toimintaan Venäjää kohtaan, kertoo Reuters.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov väitti torstaina Helsingin Sanomille, että edustustojen tilien jäädyttämisessä on kyse Venäjän reagoinnista, ei aloitteellisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat