Halla-aho pitäisi maahanmuuttoa esillä presidenttinäkin – näistä asioista puhuisi "enemmän ja avoimemmin" kuin Niinistö

Kenestä presidentti? Haastattelussa Jussi Halla-aho 18:11
Halla-aho uskoo, että presidenttinä hän puhuisi joistakin Suomen sisäiseen kehitykseen ja turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä "enemmän ja avoimemmin" kuin nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Eduskunnan puhemies, perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho nostaisi presidenttinä näkyviin huolestuttavina pitämiään kehityskulkuja maahanmuuton ympärillä. Halla-aho vieraili Huomenta Suomessa osana syksyn mittaan toteuttavia presidenttiehdokkaiden haastatteluita. 

Jussi Halla-aho sanoo, että häntä ohjaavat kampanjassaan ja mahdollisesti presidentiksi valituksi tullessaan samat teemat, jotka aikanaan toivat hänet politiikkaan ja ovat myös "perussuomalaisille hyvin tunnusomaisia".

– Naiivius ja sinisilmäisyys sopivat ulkopoliittiselle johdolle varsin huonosti, ja ehkä erityisesti tasavallan presidentille, koska hänellä on keskittynyt paljon ulko- ja turvallisuuspoliittista valtaa, Halla-aho sanoo.

Halla-aho uskoo, että presidenttinä hän puhuisi joistakin Suomen sisäiseen kehitykseen ja turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä "enemmän ja avoimemmin" kuin nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

– Minun mielestäni esimerkiksi se huolestuttava yhteiskunnallinen kehitys, joka näkyy maahanmuuton lieveilmiöiden ympärillä, on yksi sellainen teema, josta olisi syytä jatkuvasti käydä strategisen tason keskustelua, koska sillä on suuret heijastusvaikutukset tämän maan tulevaisuuteen, Halla-aho sanoo.

Presidentin valtaoikeuksia koskevaan keskusteluun Halla-aho totesi, että hän on kokenut epämuodollisen kanssakäymisen ainakin tasavallan presidentin ja eduskunnan sekä todennäköisesti presidentin ja valtioneuvoston välillä toimineen kohtuullisen hyvin.

– Se tietysti edellyttää sitä, että kyseisessä tehtävissä toimivien henkilöiden kemiat toimivat jollakin tavoin. Mutta itselläni on ainakin kaikki aikomus jatkaa tällä hyvällä linjalla täysin riippumatta siitä, ketkä toisella puolella pöytää istuvat, Halla-aho sanoo.

– Onneksi ainakin ulkoiseen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä Suomessa on varsin laaja puoluerajat ja ideologiset rajat ylittävä yhteinen näkemys, mikä tekee myös helpommaksi ja todennäköisemmäksi sen, että yhteistyö sujuu.

Lue myös:

    Uusimmat