Mainos

Jussi Halla-aho paljastaa, miksi mikki komennettiin pois toimittajalta – kertoo myös viimein, miksei irtisanoudu järkyttäneistä blogikirjoituksistaan

2:08
Katso videolta välikohtaus tiedotustilaisuudessa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Facebookissa torstaista välikohtausta, jossa perussuomalaisten europarlamenttivaalien tiedotustilaisuudessa komennettiin mikrofoni pois Halla-ahon vanhaa blogikirjoitusta kommentoineelta toimittajalta.

Halla-aho kertoo pitävänsä erikoisena sitä, että ”samoja vanhoja kirjoituksia” pyöritellään aina vaalien jälkeen.

– Kirjoituksethan ovat – ja ovat kaiken aikaa olleet – kaikkien nähtävillä ja luettavissa. Kuitenkin aina vaalien jälkeen ne "löydetään" uudelleen, Halla-aho kirjoittaa.

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan häntä ei kiinnosta vastata blogikirjoituksia koskeviin kysymyksiin, koska aihetta on käsitelty useiden aiempien vaalien yhteydessä.

– Se, että toimittaja hyökkää minkä tahansa vaalin jälkeen saman sitaattilistan kanssa kimppuuni, on rituaali ja pakkoliike, ei sen kummempaa, Halla-aho toteaa.

Miksei Halla-aho irtisanoudu sanomisistaan?

Halla-aho kommentoi Facebook-kirjoituksessaan myös sitä, miksei hän irtisanoudu huomiota herättäneistä blogikirjoituksistaan. Esimerkiksi kirjoitus, joissa on toivottu seksuaalirikosten kohdistumista juuri tiettyihin naisiin, on herättänyt runsaasti keskustelua.

– Helpoimmalla ehkä pääsisi, jos vain vastaisi, että joo joo, irtisanoudun aiemmista sanomisistani. En kuitenkaan tee näin, koska pian 15 vuotta kiertänyt sitaattilista sisältää hyvin erilaisia sanomisia. Osa on ollut tyhmiä ja harkitsemattomia kommentteja. Osa on ollut sellaisia kommentteja, joita voi sanoa tavallisena tallaajana mutta ei poliitikkona. Ja osa on sellaisia juttuja, jotka kontekstistaan irrotettuna kuulostavat hurjilta mutta joissa on ollut ja on edelleen pointti, Halla-aho kirjoittaa.

– Tämän vuoksi en voi "irtisanoutua" kollektiivisesti toimittajan sitaattilistasta. En liioin voi käyttää koko EU-vaaleja käsittelevää tiedotustilaisuutta siihen, että käymme yksi kerrallaan läpi toimittajan sitaattikokoelmaa ja yksittäisten sitaattien taustaa ja merkitystä. Vaihtoehdoksi jää se, että mikrofoni otetaan pois toimittajalta ja annetaan sellaiselle toimittajalle, jolla on jotakin päivän teemaan liittyvää kysyttävää, Halla-aho päättää.

Voit lukea Jussi Halla-Ahon Facebook-päivityksen tästä linkistä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja