Hakunilan tulipalossa kuolleet äiti ja pienet lapset haudattiin

Yli tuhat ihmistä suri Hakunilan tulipalon uhreja – äiti ja neljä lasta laskettiin haudan lepoon 1:43
Vantaan Hakunilan tulipalossa kuolleet haudattiin Ruskeasannan hautausmaalle.

Vantaan Hakunilan tuhoisassa tulipalossa kuolleet lapset ja heidän äitinsä haudattiin tänään. Tulipalossa kuolivat äiti ja neljä alle 10-vuotiasta lasta vajaat kaksi viikkoa sitten sunnuntaiyönä.

Itä-Uudenmaan poliisi lähetti iltapäivällä medialle harvinaisen tiedotteen, jossa se varoitti autoilijoita mahdollisesta ruuhkasta Vantaan Ruskeasannan alueella perjantaina.

Tiedotteessa kerrottiin, että Ruskeasannan hautausmaalla oli meneillään yksityiset suuret hautajaiset ja tilaisuuden päätyttyä alueella saattaisi ilmetä tilapäistä ruuhkaa tai haittaa liikenteeseen arviolta noin kello 16.00–18.00 välillä. Poliisi oli paikalla varmistamassa, että liikenne sujuu mahdollisimman normaalisti.  

– Autoilua kannattaa välttää etenkin Ruskeasannan hautausmaan lähialueilla: Ruskeasannan Shellin, Läntisen Valkoisenlähteentien sekä Tuusulantien risteysalueet saattavat ruuhkautua hetkellisesti. Myös Tullimiehentiellä ja Junkersintiellä saattaa olla ruuhkaa, totesi ylikomisario Jussi Huhtela.

– Hautajaisissa on yli 1 000 vierasta, joten on selvää, että siitä aiheutuu liikenneruuhkia, Huhtela kertoi MTV Uutisille.

MTV Uutisten tietojen mukaan kyse oli Hakunilan tulipalossa kuolleiden äidin ja lasten hautajaisista.

Palo sai alkunsa kiukaasta

Tuhoisa tulipalo syttyi Heporinteessä sijaitsevan kerrostalon alimmassa kerroksessa sijaitsevassa asunnossa sunnuntain vastaisena yönä 8. lokakuuta. Asunnossa asui kuusihenkinen perhe.

Perheen isä pelastautui poliisin mukaan itse asunnosta huoneiston etuovesta. Äiti ja lapset kuolivat elvytysyrityksistä huolimatta.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta. 

Onnettomuustutkintakeskus tiedotti viikko sitten, ettäasunnon saunan kiuas oli päällä, kun tulipalo syttyi. Otkesin mukaan suurimmat palojäljet ovat saunassa ja palon voidaan päätellä syttyneen siellä. Sähkönkäyttötiedoista voi puolestaan päätellä, että saunan kiuas oli ollut päällä noin kaksi ja puoli tuntia, kunnes tulipalo katkaisi virran.

Juttua päivitetty kello 16.51 ja 19.46: aikamuodot muutettu ja lisätty video.

Lue myös:

    Uusimmat