Häkkipäät innostavat Eeli Tolvasta: "Pojilla on itseluottamus kunnossa"

Eeli Tolvanen vaihtoi ketjua Nuorten Leijonien 5-1 -voittoon päättyneen Slovakia-ottelun aikana. Hänet siirrettiin Anton Lundellin ja Kaapo Kakon rinnalle, ja peli pyörikin mallikkaasti. Tolvanen olikin innoissaan, vaikka maalitili on häneltä yhä avaamatta.

– Ihan hyvä peli meiltä. Saatiin ketjumuutos ja pääsin häkkipäiden kanssa pyörimään. Se oli hauskaa, Tolvanen sanoi MTV Urheilun haastattelussa.

Kakko ja Lundell ovat 17-vuotiaita. Nuoria miehiä eivät kansainväliset pelit huimaa.  

– Ne tykkää pelata. Näkee, että pojilla on itseluottamus kunnossa. Itsekin sain aika hyviä paikkoja siinä, kun Kaapo ja Lundell pistivät lapaan syöttöjä. Tästä on hyvä jatkaa, Tolvanen sanoi.

TPS:n Kakosta saattaa ensi kesänä tulla NHL:n ykkösvaraus, mutta englanninkieli ei nuorukaisella vielä ole hallussa. Tolvanen naureskelikin sivussa, kun Kakko antoi haastatteluja kanadalaistoimittajille tulkin välityksellä, mutta kehui samalla vuolaasti Kakon pelitaitoja.

– Eiköhän niitä ole jo tarpeeksi ammuttu taivaisiin ja kaikkihan varmasti Kaapon tietää. Ihan maagisesti pelaa ykköspiikkinä. Kaverilla on kaikki eväät. Isokokoinen ja taitava. Pystyy löytämään ne kiekolle mentävät välit. Pitää pakkejakin välillä pilkkanaan, Tolvanen sanoi.

Lundell on tällä kaudella pelannut vakuuttavasti HIFK:ssa. Meininki on jatkunut nuorten MM-kisoissa.

– Lundell painaa aika hyvää duunia siinä keskellä. Ei tarvitse itse hirveästi mennä karvailemaan ja maalille, kun siellä on äijä härkänä paikalla. Kyllä pitää nostaa hattua äijille. Oli helppoa pelata niiden kanssa tänään, Tolvanen totesi.

Slovakia oli laittanut Yhdysvallat ja Ruotsin koville, mutta Suomea vastaan joukkueella ei ollut paljoa jakoa.

– Puhuttiin, että kolmoshyökkääjän pitää olla hereillä siinä keskellä. Mun mielestä me tehtiin hyvää duunia ekassa erässä ja vietiin niiltä pelihalut heti alkuun. Ei ne hirveästi saaneet mitään ja ne rupesivat varmaan turhautumaan. Joukkueena pelattiin hyvin. Hyökkääjät antoivat hyvin takapaineita ja puolustajat pakittivat hyvin. Upi oli huikea maalissa, Tolvanen arvioi syitä Nuorten Leijonien dominointiin.

Seuraavassa ottelussa suomalaisten vastus kovenee. Haasteena on uudenvuodenaattona Yhdysvallat.

– Eiköhän siellä ole aika kovia jätkiä. Varmasti tulee tiukka peli. Fyysinen peli. Aina on hauskaa pelata jenkkejä vastaan. Siinä on tunnetta ja se on valmistavaa noihin puolivälieriin, Tolvanen ennakoi seuraavaa peliä.

Lue myös:

    Uusimmat