Nuorten Leijonien luotsilta suuret ylistykset Suomen nuorukaisille – "Tulevia NHL-tähtiä"

Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas kehui Suomen nuorukaisia 1:58
Videolla Nuorten Leijonien päävalmentajan Jussi Ahokkaan kommentit Slovakia-pelistä.

Nuorten MM-kisoissa Suomi jatkoi voittojen tiellä, kun Slovakia kaatui lukemin 5-1. Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas ylisti kovalla kädellä Suomen häkkipäitä.

Slovakia-ottelussa erityisesti Lukko-puolustaja Ville Heinola esiintyi edukseen. 17-vuotias Heinola iski tehot 1+1, ollen selvästi Suomen parhaimmistoa.

Eikä hän ollut ainut hurmaaja. Heinolan tapaan häkki päässä kisoissa viilettävät Kaapo Kakko, 17, ja Anton Lundell, 17, antoivat jälleen vahvoja näyttöjä.

– Pojat ovat huippupelaajia. Tulevia NHL-tähtiä, Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas ylisti Kakkoa, Lundellia ja Heinolaa MTV Urheilulle.

– Nyt heidän pitää vain muistaa se, että työmäärä pysyy korkealla. Uskon siihen. Pojat vain parantavat tuosta, Ahokas ennustaa.

Slovakia-ottelussa Kakko ja Lundell saivat uuden ketjukaverin, kun Eeli Tolvanen siirrettiin ykkösketjusta heidän vierelle. Samalla Linus Nyman vaihtoi ykkösketjuun Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen rinnalle.

– Se oli hyvä vaihto, Ahokas sanoi nopean analyysin.

– Nyman, Kupari ja Heponiemi ovat olleet jo aiemmissa turnauksissa yhdessä ja niissä heidän yhteispeli on toiminut. Nyt Kaapo ja Eeli löysivät yhteistä säveltä.

– Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Ahokas totesi.

Tolvanen ei ole vieläkään avannut maalihanojaan nuorten MM-kisoissa. Slovakia-ottelussa Tolvanen kunnostautui kuitenkin syöttelijänä, kun hän alusti kaksi osumaa.

– Selvää on se, että hän haluaa tehdä maaleja, mutta kaksi syöttöä ja se työmäärä, minkä hän antoi joukkueen eteen… ei me voida enempää vaatia, Ahokas sanoi Tolvasesta.

Ahokas oli tyytyväinen myös koko joukkueen työmäärään. Nuorten Leijonien otteissa oli paljon Ahokasta miellyttäneitä osa-alueita.

– Maltoimme olla kärsivällisiä, pysyimme kiekossa ja pystyimme hyökkäämään laadukkaasti. Ja koko joukkue teki yhteiseen laariin hommia. Se toi tämän voiton, Ahokas näki.

Suomella alkulohkon päätösvastustajana toimii USA. Ottelu on ohjelmassa Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä.

Kyseisessä pelissä Ahokas haluaa nähdä jatkuvuutta.

– Samaa hyvää kiekollista peliä ja sitä, että pystyisimme pysymään pitkiä pätkiä hyökkäysalueella, Ahokas ennakoi jo tulevaa. 

Lue myös:

    Uusimmat