Mainos

Häkellyttävä luku lyötiin tiskiin: 100 % yrityksistä joutui mobiilihyökkäyksen kohteeksi vuoden aikana

Tietoturvayhtiön tutkimus paljasti karuja lukuja mobiilihyökkäyksistä yrityksiin.

Suomalaisen tietoturvayhtiö Check Pointin tutkimuksessa oli mukaan neljästä maanosasta yli 850 organisaatiota, jossa oli käytössä vähintään 500 mobiililaitetta vuoden ajan.

Sekä Android- että iOS- laitteet olivat alttiita hyökkäyksille. Yksikään yritys ei selviytynyt kokonaista vuotta ilman mobiilihyökkäystä. Hyökkääjät pääsivät käsiksi mihin tahansa laitteeseen ja sen sisältämiin arkaluontoisiin tietoihin. Tietoturvariskit koskivat kaikkien alojen yrityksiä ja organisaatioita liike-elämästä pankkipalveluihin, valtionhallintoon ja teollisuuteen.

– Mobiililaitteisiin kohdistuvat hyökkäykset ovat ohittaneet PC-koneille tehdyt hyökkäykset sekä lukumäärässä että taloudellisten vahinkojen määrässä tämän vuoden aikana. Mobiililaitteet ovat kyberrikollisten uusi takaovi yritysverkkoihin, sanoo Michael Shaulov Check Pointilta.

Karuja lukuja

100 prosenttia kaikista tutkimuksessa mukana olleista yrityksistä oli vähintään yhden mobiilihyökkäyksen kohteena.

Yhtä yritystä kohden tehtiin keskimäärin 54 hyökkäystä. Lisäksi 89 prosenttia yrityksistä oli vähintään yhden niin sanotun man-in-the-middle-hyökkäyksen kohteena eli mobiililaitteeseen päästiin käsiksi langattoman lähiverkon kautta.

75 prosentissa yrityksistä oli vähintään yksi laite, jonka lukitus oli murrettu. Keskimäärin murrettuja mobiililaitteita oli näissä yrityksissä 35 kappaletta.

***

1:43

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.