Hajuvesipullo tippui naisen jalalle – tuskaiset seuraukset saivat rukoilemaan jalan amputoimista: "Paras asia, jonka olen koskaan tehnyt"

Gill pudotti tyhjän hajuvesipullon jalalleen pari vuotta sitten. Tapaturma sai aikaan tuskan, josta nainen pääsi eroon vasta sen jälkeen, kun jalka amputoitiin. Hämmentävästä tapahtumasarjasta kertoo muun muassa The Sun

Oli syyskuinen aamu vuonna 2015. Gill Haddington, 43, oli tapansa mukaan laittautumassa tulevaa päivää varten – kunnes nainen pudotti epähuomiossaan hajuvesipullon jalkapöydälleen.

Vaikka kyseessä olikin tyhjä pullo, osuma sattui vietävästi.

– Itkin kivusta. Luulin jotain menneen poikki – kunpa olisikin, nainen alustaa tapaturman aikaansaama tapahtumasarjaa.

Sai diagnoosin vasta kuukausia myöhemmin

Gill toimitettiin sairaalaan, jossa jalka röntgenkuvattiin mahdollisten murtumien ja verenpurkaumien varalta, mutta mitään poikkeavaa ei löytynyt.

Nainen lähetettiin kipuineen kotiin, jossa tilanne muuttui äkillisesti paljon huonompaan: hänen jalkansa paisui kaksinkertaisesti ja kääntyi sisäänpäin. Pian jalkaan muodostui myös kivuliaita haavaumia, ja varpaat käpristyivät luonnottomaan asentoon.

– Tunsin kroonista ja sietämätöntä kipua, enkä voinut kävellä ollenkaan. Minusta oli tulossa oman kotini vanki, Gill muistelee tuskaista aikaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sen lisäksi, että Gillin liikkuminen oli lähes mahdotonta, kipu herätti hänet vähät väliä. Kipu, uupumus ja jatkuva lääkärissä ramppaaminen olivat saada naisen hulluksi – nainen halusi eroon jalastaan.

Aneli amputaatiota – lopulta rukouksiin vastattiin

Useita kuukausia myöhemmin lääkärit saivat selville, että Gill kärsi alueellisesta kipuoireyhtymästä. Se on krooninen sairaus, joka saattaa puhjeta jonkin vamman seurauksena.

Gill ehdotti, että hänen jalkansa amputoitaisiin, sillä jalka oli käyttökelvottomassa kunnossa ja se aiheutti piinaavaa kipua – jopa masentuneisuutta.

– Halusin jatkaa elämääni. Halusin pystyä kävelemään ja uimaan uudelleen, sillä rakastan ulkoilua, Gill perustelee silloista päätöstään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tilanne näytti useita kuukausia lohduttomalta. Lopulta Gill aneli erästä lääkäriä hankkiutumaan hänen jalkaterästään eroon. Toukokuussa 2017 jalka amputoitiin polven alapuolelta.

Elämänlaatu parani kertaheitolla

Jalkaterän poistaminen näkyi välittömästi Gillin elämänlaadussa: hän tunsi jälleen olevansa oma itsensä lähes kahden vuoden kipuilun ja tuskastelun jälkeen.

Hänellä oli useita kuukausia kestävä kuntoutusjakso, jonka aikana Gill istui pyörätuolissa totutellen uuteen elämäänsä. Hän sai jalkaproteesin syyskuussa 2017 – kaksi vuotta tragediaksi muuttuneen tapaturman jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Gill tunsi olonsa vapautuneeksi, vaikkei proteesi olekaan vielä kaikkein parhain versio itsestään. Gill juhlisti jalkaproteesinsa vuosipäivää viime syksynä läheistensä kanssa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hänestä tuntuu, että on vihdoin saanut elämänsä takaisin.

– Jalan poistaminen oli paras asia, jonka olen koskaan tehnyt. En kadu sitä hetkeäkään. Tunnen oloni vapautuneeksi, sillä en koe enää kipua, nainen kertoo mielissään.

Katso Gillin tarina alla olevalta videolta:


Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat