Mainos

Hajasijoitus jäi jälleen ministerien pöydälle

Valtionhallinnon hajasijoitushankkeissa ei tänään päästy juuri eteenpäin. Tuhansien työpaikkojen siirtämistä maakuntiin valmistelevan työryhmän esitys jäi ministeriryhmässä pöydälle.

Kiistelty ja moneen kertaan lykätty hajasijoituslista jäi jälleen tänään pöydälle. Virallinen selitys oli se, että puolueet eivät ehtineet perehtyä asiaan budjettikiireiden takia.

- Ministeriryhmät eivät olleet kerinneet käsitellä asiaa ja paperitkin saimme vasta eilen. Tutustumme niihin ja seuraavassa kokouksessa teemme päätöksiä asiasta, alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen sanaili.

MTV:n uutisten tietojen mukaan pöydälle jätetty esitys olisi lykännyt hajasijoituskaavailuja. Ministeriöt saisivat uusien toimintojen siirron miettimiseen lisäaikaa vuoden loppuun - aiemman kesäkuun alun sijasta.

Hallituksessa on myös epäilyjä koko hankkeen rahoituksesta. Liikenneministeriö on valitellut, ettei hajasijoituskuluihin ole varauduttu talousarvioissa.

Sisäministeri taas iloitsi hajasijoittajien päivän edistysaskeleesta: parikymmentä työpaikkaa maakuntiin.

- Ulkomaalaisviraston toimintoja alueellistetaan Lappeenrantaan ja Kuhmoon. Tällä on toiminnallisia tavoitteita, joita käsittelyaikojen lyhenemisen osalta voidaan saavuttaa. Se on toiminnallisesti ja taloudellisesti hyvä järjestely sekä myös aluepoliittisesti, sisäministeri Kari Rajamäki esitti.

Hallitus aikoo siirtää kymmenessä vuodessa jopa 8 000 valtion työpaikkaa Helsingin seudulta muualle maahan.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 11.03.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.